Súper Slovana v EL Sparta víťazne v derby nad Slaviou

SITA
28.9.2014 22:07

Futbalisti Sparty Praha, ktorí sú súperom Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy, zvíťazili pred 16 661 divákmi v sobotňajšom šlágri 9. kola najvyššej českej súťaže Synot ligy na pôde mestského rivala Slavie 2:0 (0:0).

Súper Slovana v EL Sparta víťazne v derby nad Slaviou
SITA

V derby pražských "S" s poradovým číslom 282 zlepšili "rudí" svoju bilanciu proti tradičnému rivalovi: vyhrali už 131-krát, nerozhodne sa skončilo 65 duelov a 86-krát sa tešila Slavia, skóre je tiež priaznivé pre Spartu 512:417.

Hlavné slovo v sobotu večer v Edene mal útočník "sparťanov" David Lafata, ktorý bol autorom oboch presných zásahov v prestížnom stretnutí. Po bezgólovom prvom polčase sa presadil najskôr v 51. min hlavou po rohovom kope Bořeka Dočkala a v 81. min stanovil zblízka konečný rezultát. Lafata mohol zaznamenať aj hetrik, za stavu 1:0 však nepremenil pokutový kop za ruku Martina Latku: z "bieleho bodu" trafil iba brvno bránky domáceho Karla Hrubeša. V drese úradujúceho majstra sedel iba na lavičke slovenský reprezentant Michal Breznaník, za "zošívaných" odohrali celé stretnutie Martin Dobrotka a Martin Juhar, brankár Matej Rakovan nedostal príležitosť - bol na striedačke.

"Ako zakaždým, aj tentoraz sa víťazstvo v derby rodilo veľmi ťažko. Bol to veľmi dobrý zápas z oboch strán. My sme napokon odchádzali z trávnika ako tí šťastnejší, ako mužstvo, ktoré vyhralo a zobralo všetky tri body," citoval portál iDnes.cz slová trénera Sparty Vítězslava Lavičku, ktorý ešte doplnil: "Som rád, že moji zverenci podali dobrý výkon a ukázali odhodlanie vyhrať. Slavia bojovala zo všetkých síl, my sme naše príležitosti využili, súper nie."

Tréner Slavie Miroslav Beránek bol pochopiteľne smutný: "Sparta má objektívne kvalitnejší tím ako my, nás zradila koncovka. Postavili sme viac defenzivnejších futbalistov. Bolo veľa situácii, keď sme vybojovali loptu, ale vzápätí sme hneď o ňu prišli. Na môj vkus veľa. Podali sme však výkon v rámci našich možností, chýbali tomu iba góly. A Lafata? Je výnimočný, rozdielový hráč. Dáva góly nielen Slavii."

Sparta figuruje s 19 bodmi na druhom mieste tabuľky najvyššej českej súťaže: na Viktoriu Plzeň, ktorá zvíťazila v sobotu v Brne tesne 3:2, má jednobodový odstup. Slavii patrí priebežná 10. priečka, "zošívaní" po nádejnom úvode súťaže nebodovali v ostatných štyroch ligových dueloch.

Futbalisti Sparty Praha sa stretnú s ŠK Slovan Bratislava v spomenutej I-skupine Európskej ligy najprv 23. októbra na Pasienkoch, odveta na Letnej je na programe 6. novembra.

Výsledok sobotňajšieho zápasu 9. kola najvyššej českej futbalovej súťaže Synot ligy 2014/2015:
Slavia Praha - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Góly: 52. a 81. Lafata, 16 661 divákov
Zostava Sparty: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, M. Holek, Costa Nhamoinesu - L. Vácha - B. Dočkal (90. Mareček), Hušbauer (50. Konaté), Matějovský, L. Krejčí - Lafata (88. R.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok