Martin podľahol Zvolenu

TA3 TASR
28.9.2014 21:53

Súboj druhého so štvrtým sa začal nečakane. Domáci zaspali úvod a Zvolenčania sa poľahky dostali do vedenia. Hostia boli úspešní už po 95 sekundách, keď Hebarov pokus ešte Čech vyrazil, ale na Bortňákovu strelu už nestačil.

O 49 sekúnd viedli hostia už 2:0, keď sa presadil Jurík. Na ľade ako keby bolo len jedno mužstvo. Hostia si s Mountfieldom robili čo chceli a v 8. minúte domáci prehrávali už 0:3, keď Škvaridlo tečoval strelu Hraška a za 39 sekúnd potrestal vylúčenie T. Klímu. Domácim nepomohlo ani to, že si po druhom góle vzal oddychový čas tréner Babka, ani výmena brankára po treťom góle, keď Čecha nahradil Dzubina. Až v 9. minúte nápor hostí prerušil Galamboš, keď najskôr trafil žŕdku, potom nepremenil trestné strieľanie za nedovolené vyhodenie puku Bagina rukou z bránkoviska, ale do tretice už trafil a v 10. minúte znížil. To však bolo zo strany domácich všetko.

Aj v ďalších minútach bolo na ľade iba jedno mužstvo. V 12. minúte sa po kombinácii tretieho útoku presadil Sikela a skóre 1. tretiny nečakane uzavrel v 16. minúte Hraško, ktorý využil aj druhú presilovku hokejistov spod Pustého hradu. Hostia v 2. tretine poľavili, domáci pridali, snažili sa, ale strelecky sa im nedarilo. V 26. minúte stroskotal na dobre chytajúcom Šimkovi L. Klíma. Brankár hostí o minútu neskôr zneškodnil aj nájazd Suju aj pohotovú strelu Vargu. V 31. minúte Sikela hravo prekorčuľoval martinských obrancov, ale netrafil bránku. Vzápätí nebol úspešný zblízka Matejka a v 34. minúte ani Finsterle.

Až v 37. minúte sa usmialo šťastie aj na martinských strelcov, keď v presilovke bol za 53 sekúnd úspešný Markovič a znížil. Tretia tretina sa už len dohrávala. Hostia hrali len toľko, koľko potrebovali. Martinčania síce bojovali, mali viac z hry, ale v útoku sa nevedeli presadiť. A tak si Zvolenčania trojgólový náskok bez väčších problémov udržali a z Martina si odviezli zaslúžené hladké víťazstvo a 3 body.

MHC Mountfield Martin - HKM Zvolen 2:5 (1:5, 1:0, 0:0)
Góly: 10. Galamboš (Varga, Ďatelinka), 37. Markovič (a, Ďatelinka) - 2. Bortňák (Hebar), 3. Jurík (Chovan, Popovič), 8. Škvaridlo (Hraško, Chovan), 12. Síkela (Bortňák, Hebar), 16. Hraško (Chovan). Rozhodovali: J. Konc – Korba, Rovenský, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:2, oslabenia 0:0, 3000 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok