Košickí hokejisti utrpeli s Popradom prvú domácu prehru

TA3 TASR
28.9.2014 21:47

Stopäťdesiaty vzájomný zápas medzi Košicami a Popradom sa začal vo vysokom tempe, obidve mužstvá sa pokúšali o rýchle protiútoky, no strelecké príležitosti sa rodili iba sporadicky.

S pribúdajúcimi minútami začali mať opticky navrch "oceliari" a v 5. minúte sa z pravej strany rútil na popradskú bránku Spilar, no nedokázal prekonať Kostúra. Obrovskú príležitosť spálil v 9. minúte Češík, keď po Spilarovej ideálnej prihrávke poslal puk iba tesne nad bránku hostí. Obidva tímy pozorne bránili stredné pásmo a súpera sa pokúšali napádať už pri rozohrávke. "Kamzíci" sa pokúsili prekvapiť v 17. minúte, Paukovčekova prihrávka však nenašla adresáta a Hylák za pomoci obrany skrotil puk vo svojej lapačke.

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky Košičania zatlačili svojho súpera, Kostúr sa prezentoval dvomi istými zákrokmi. Na opačnej strane vyskúšal Hylákovu pozornosť Boltun, v 27. minúte sa stav nezmenil. Už o niekoľko sekúnd sa pred košickou bránkou ocitol v sľubnej šanci Kroták, ani on neotvoril skóre duelu pre faul Cebáka. Popradčania si v početnej výhode vypracovali iba jednu príležitosť, pri zakončení Hvilu sa v polovici zápasu predviedol košický brankár. O štyri minúty neskôr Chovan prinútil k zákroku Kostúra, keď po prekročení modrej čiary pálil do jeho vyrážačky. V závere druhej tretiny Sojčík netrafil odkrytú časť popradskej bránky po tom, ako ho prihrávkou z pravej strany vyzval k zakončeniu Stupka.

Obidve mužstvá začali tretie dejstvo opatrne, pozorne bránili a pokúšali sa o rýchle kontry. Do vyložených príležitostí sa dostávali iba sporadicky. Ako prví boli blízko ku gólu Popradčania, Matis sa dostal v 48. minúte do brejku, ale Hyláka neprekonal. Už o dve minúty neskôr mal ďalšiu šancu hosťujúci Hvila, košický brankár znova podržal svoj tím. V 52. minúte tečoval tesne pred Hylákom puk Paločko, stav sa ani tentoraz nezmenil. Z následného protiútoku bol tvrdo pálil Spilar, avšak bez gólového efektu. Hra sa prelievala zo strany na stranu, no strelecké suchoty sa v riadnom hracom čase nepodarilo nikomu prelomiť. V päťminútovom predĺžení rovnako gól nepadol a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich o víťazstve hostí rozhodol v úvodnej sérii Kroták. Do bránky domácich sa postavil Marcel Melicherčík, ktorého prekonal aj Paločko. Hyláka potom prekonal Sýkora. Na strane domácich sa presadil iba Sojčík.

HC Košice - HK Poprad 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Rozhodujúci sam. nájazd premenil Kroták. Rozhodovali: Novák - Bednár, Smrek, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3475 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok