Neapol zvládol generálku na Slovan, Cagliari vyplienilo San Siro

TASR
28.9.2014 17:18

Futbalisti SSC Neapol sa víťazne naladili na štvrtkový duel I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti slovenskému šampiónovi Slovan Bratislava (19.00 h na Pasienkoch). V 5. kolo Serie A zvíťazili na pôde US Sassuolo 1:0, tesný triumf hostí zariadil Jose Callejon. Slovenský reprezentant Marek Hamšík hral do 61. minúty.

Neapol zvládol generálku na Slovan, Cagliari vyplienilo San Siro
SITA

Hostia nastúpili v rozostavení 4-2-3-1 na hrote s Gonzalom Higuainom, Hamšíka dopĺňali v stredovej formácii Lorenzo Insigne a Callejon. Práve slovenský reprezentant mohol už v 5. minúte otvoriť skóre, zblízka však mieril len do brankára domácich. Neapol mal viac z hry a rýchlymi kombináciami sa ľahko dostával pred šestnástku Sassuola. V 28. minúte prenikol Higuain individuálne až do vnútra pokutového územia, loptu naservíroval Callejonovi, ktorý ju z hranice päťky pohodlne umiestnil do siete - 0:1. Napriek pokračujúcej prevahe však už hostia do prestávky skórovať nedokázali.

Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. Tréner Rafael Benitez už myslel na zápas so Slovanom a okrem Hamšíka stiahol z hry aj Higuaina. Hostia zvoľnili tempo, čo sa im mohlo vypomstiť v závere duelu. Pelusov pokus z 86. minúty však skončil len na brvne hosťujúcej brány, Neapol si tak po troch uplynulých dueloch opäť pripísal plný bodový zisk.
"Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Trošku sme trpeli v koncovke, mohli sme streliť viac gólov, ale s tromi bodmi som spokojný. Dnes sme videli na trávniku vyvážený a kompaktný tím, ktorý sa môže dostať ďaleko. Musíme takto pokračovať ďalej. Myslíme už na zápas v Európskej lige, pretože aj v tejto súťaži chcem ísť vysoko," cituje oficiálny web SSC Neapol slová trénera Beniteza.

V zostávajúcom nedeľňajšom programe sa tešili z prvého víťazstva v novej sezóne futbalisti Cagliari. Na San Sire proti domácemu Interu Miláno rozhodli o svojom premiérovom triumfe v pomere 4:1 už v prvom polčase, v ktorom padli všetky góly. Inter hral od 27. minúty bez vylúčeného japonského obrancu Juta Nagatomoa, čo využil na strelenie hetriku Albin Ekdal.

Serie A - 5. kolo:
US Sassuolo - SSC Neapol 0:1 (0:1)
Gól: 28. Callejon. Rozhodoval: Peruzzo, ŽK: Brighi, Taider, Zaza, Gazzola - Gargano, Jorginho,
zostavy a striedania:
US Sassuolo: Consigli - Gazzola (76. Vrsaljko), Canavaro, Acerbi, Peluso - Brighi (56. Missiroli), Magnanelli, Taider - Floccari (72. Pavoletti), Zaza, Sansone
SSC Neapol: Rafael - Zuniga, Albiol, Koulibaly, Britos -  Gargano (77. Jorginho), David Lopez - Insigne, HAMŠÍK (61. De Guzman), Callejon - Higuain (70. Zapata)

Cesena - AC Miláno 1:1 (1:1)
Góly: 10. Succi - 19. Rami. ČK: 73. Zapata (AC Miláno)

Chievo - Empoli 1:1 (0:0)
Góly: 50. Meggiorini - 59. Pucciarelli

Inter Miláno - Cagliari 1:4 (1:4)
Góly: 18. Osvaldo - 29., 34., 44. Ekdal, 10. Sau. ČK: 27. Nagatomo (Inter)

FC Turín - AC Fiorentina 1:1 (0:0)
Góly: 62. Quagliarella - 78. Babacar

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok