Messi prekonal hranicu 400 gólov v kariére

TASR
28.9.2014 17:12

Argentínsky futbalista Lionel Messi prispel dvoma gólmi k vysokému víťazstvu FC Barcelona v sobotňajšom zápase 6. kola španielskej Primera Division nad Granadou 6:0. Pre 27-ročného útočníka to bol 400. a 401. presný zásah v kariére. V drese katalánskeho veľkoklubu sa gólovo presadil 359-krát, za národný tím doteraz zaznamenal 42 gólov.

Messi prekonal hranicu 400 gólov v kariére
SITA/AP

V sobotu skóroval po prvý raz v 62. minúte, keď presnou hlavičkou po centri od Daniho Alvesa zvyšoval už na 4:0 pre domácich. Svoj druhý presný zásah pridal osem minút pred záverečným hvizdom a uzavrel skóre na konečných 6:0. Okrem toho zaznamenal až tri asistencie, keď pripravil dva z troch gólov pre Brazílčana Neymara a finálnou prihrávkou vyzval na skórovanie aj Chorváta Ivana Rakitiča.

"Aj keby som počítal góly, ktoré som strelil v škole počas veľkých prestávok, nikdy v živote nedosiahnem hranicu 400 gólov. Sledovať Lea, s akou ľahkosťou skóruje a popri tom asistuje spoluhráčom, je potešenie," pochválil svojho zverenca tréner Kataláncov Luis Enrique.

Barcelona si hladkým víťazstvom poistila vedenie v súťaži, keď v doterajších šiestich zápasoch dosiahla päť víťazstiev a jednu remízu pri impozantnom skóre 17:0. V utorok čaká Messiho a spol. v Lige majstrov náročný duel na ihrisku francúzskeho šampióna Paríž St. Germain.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok