Doneckom otriasajú výbuchy, separatisti ohlásili ďalšiu výmenu zajatcov

TA3 TASR
28.9.2014 08:43

O prebiehajúcich bojových operáciách v rôznych častiach Donecka informovala dnes tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na miestnych občanov.

Podľa rovnakého zdroja bola situácia najvážnejšia v Kyjevskom a Kujbyševskom obvode mesta, ktoré ležia neďaleko miestneho letiska.

Doneckom otriasajú silné výbuchy, počuť streľbu a na oblohu stúpa z viacerých lokalít hustý dym.

Podľa UNIANu došlo v noci nadnes k ostreľovaniu obytných domov, továrne na nábytok a sídla úradu jedného z miestnych obvodov. Aktuálne plamene zachvátili v dôsledku bojov továreň Točmaš.

Ako informovala ruská tlačová agentúra RIA-Novosti a internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda, dnes popoludní sa mala uskutočniť ďalšia výmena zajatcov medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a proruskými separatistami.

Napriek sobotňajšej informácii separatistov o prerušení procesu výmeny zajatcov kvôli výhradám voči postupu Kyjeva o tom dnes informovala šéfka výboru tzv. Doneckej ľudovej republiky (DĽR) pre otázky vojenských zajatcov. Podľa slov D. Morozovovej malo ísť o výmenu 30-členných skupín zajatcov.

Lysenko: Ruské ozbrojené sily sa grupujú na severe Krymu

O zriadení ruského vojenského tábora na severe anektovaného polostrova Krym, v oblasti hraničiacej s Ukrajinou, informoval dnes na tlačovej konferencii v  Kyjeve hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko s odvolaním sa na ukrajinských pohraničníkov.

Podľa jeho informácií ruské ozbrojené sily prepravili do lokality aj obrnené vozidlá či nákladné automobily a v stanovom tábore neďaleko Čonharu majú okolo 300 mužov.

Kyjev nevylučuje, že sa ruské ozbrojené sily pripravujú vniknúť z Krymu na juh Doneckej oblasti s cieľom vytvoriť pevninské spojenie medzi Ruskou federáciou a anektovaným polostrovom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok