Somálski militanti ukameňovali ženu, ktorá priznala, že má troch manželov

TASR
27.9.2014 17:29

Somálski militanti z organizácie aš-Šabáb ukameňovali v piatok ženu, ktorú ich súd vyhlásil za vinnú z cudzoložstva. Informovali o tom samotní militanti a svedkovia činu v meste Barawe na juhu krajiny.

Somálski militanti ukameňovali ženu, ktorá priznala, že má troch manželov
SITA

Agentúra AP citovala muža, ktorý sa predstavil ako sudca aš-Šabábu. Povedal, že odsúdená sa pred súdom priznala k trom manželom, ktorí o sebe vzájomne nevedeli a svedčili proti nej. Žena podľa neho vyhlásila, že je pripravená na ukameňovanie, aby si získala Božie odpustenie.

Islamská prax v mnohých moslimských krajinách povoluje žene mať iba jedného manžela, ale muž môže mať až štyri manželky

Stovky ľudí prišli na popravu 33-ročnej matky. Safiu Ahmed Džimale zahrabali maskovaní bojovníci aš-Šabábu na otvorenom priestranstve po ramená do zeme a potom ju spoločne s miestnymi mužmi ukameňovali. Telo ženy následne vyhrabali a odniesli na pohrebné modlitby. Výkon trestu smrti sledoval aj guvernér oblasti, napísala agentúra AP.

Aš-Šabáb prisahala vernosť al-Káide a vedie ozbrojený boj za striktnú interpretáciu islamského práva šaríja. Keďže ju ozbrojené sily Africkej únie a somálskej armády vytlačili z mnohých častí východoafrickej krajiny, horlivo dokazuje svoju moc nad oblasťami, ktoré má stále pod kontrolou.

Súdy zriadené militantmi neumožňujú obvineným mať právneho zástupcu a nepripúšťajú ani odvolanie voči rozsudku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok