Na MS v cyklistike v kategórii juniorov získal zlato Nemec Bokeloh, Bellan 58.

TASR
27.9.2014 15:22

Nemec Jonas Bokeloh triumfoval v sobotňajších pretekoch juniorov na MS v cestnej cyklistike v Španielsku. Osemnásťročný jazdec dosiahol čas 3:07:00 h a na druhé miesto odsunul Alexandra Kulikovského z Ruska, bronz získal Holanďan Peter Lenderink.

Na MS v cyklistike v kategórii juniorov získal zlato Nemec Bokeloh, Bellan 58.
SITA/AP

Slovensko malo v pretekoch štvornásobné zastúpenie. Najlepšie sa darilo Jurajovi Bellanovi, ktorý stratil na víťaza 3:38 min a obsadil 58. miesto. Trojica Dávid Zverko, Kristián Zimány a Ladislav Kniha nedokončili.

Cyklisti v sobotu absolvovali spolu sedem okruhov v Ponferrade v celkovej dĺžke 127,4 km. "Od začiatku som sa cítil dobre, ale nečakal som, že by som sa mohol stať svetovým šampiónom. Myslím si, že mi to teraz uľahčí viacero vecí. Stále hľadám tím pre budúci rok a hádam sa mi podarí vďaka tomuto úspechu dostať do nejakého lepšieho tímu," cituje portál cyclingnews.com Bokeloha.

Výsledky - juniori (Ponferrada - Ponferrada 127,4 km):

1. Jonas Bokeloh (Nem.) 3:07:00 h, 2. Alexander Kulikovskij (Rus.), 3. Peter Lenderink (Hol.), 4. Edoardo Affini (Tal.), 5. Magnus Bak Klaris (Dán.), 6. Izidor Penko (Slovin.)...58. Juraj Bellan +3:36 min

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok