Samsung končí s predajom laptopov v Európe

TASR
25.9.2014 17:05

Juhokórejská spoločnosť Samsung oznámila, že končí s predajom laptopov v Európe. Tento krok sa bude týkať aj modelu Chromebook, ktorý patril k jednému z najviac predávaných produktov vo svojej kategórii. Informoval o tom server BBC.

Samsung končí s predajom laptopov v Európe

Rozhodnutie Samsungu nasledovalo potom, ako japonská firma Sony začiatkom roka uviedla, že predáva svoju divíziu Vaio a úplne opúšťa trh s osobnými počítačmi. Samsung okrem toho naznačil, že podobný krok ako v prípade Európy nevylučuje ani v iných oblastiach sveta. "Snažíme sa rýchlo adaptovať na potreby trhu a požiadavky. V Európe v súčasnosti končíme s predajom laptopov vrátane Chromebooku. Zatiaľ však ide len o tento región a neodráža to podmienky na iných trhoch," oznámil Samsung, no dodal, že bude aj naďalej pozorne sledovať situáciu a podmienky na trhu a v prípade, že to pre udržanie konkurencieschopnosti bude nutné, prijme ďalšie opatrenia.

Na druhej strane, iné firmy zaznamenali v tomto sektore rast. Spoločnosť pre prieskum trhu IDC predpokladá, že predaj prenosných osobných počítačov vzrastie tento rok na zrelých trhoch o 5,6 % a čiastočne vykompenzuje pokles v minulom roku. Samsung však nepatrí k najväčším hráčom v oblasti osobných počítačov a podľa IDC rast zabezpečia najmä jeho konkurenti. Čo sa týka samotného Samsungu, Windsor Holden z poradenskej spoločnosti Juniper Research uviedol, že spoločnosť sa chce viac sústrediť na oblasť tabletov a phabletov než na laptopy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok