Policajti začali stíhanie pre Matovičovu nahrávku

SITA
24.9.2014 13:56

Policajti Národnej kriminálnej agentúry sa už pustili do kauzy spojenej s financovaním prezidentskej kampane Radoslava Procházku. Informuje o tom portál Aktuálne.sk.

Policajti začali stíhanie pre Matovičovu nahrávku
SITA

„Dnešným dňom vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci podozrenia z prípravy trestného činu skrátenia dane a poistného. Uznesenie bolo doručené na generálnu prokuratúru, kde je dozorový prokurátor a uvidíme, ako bude prijaté,“ povedal pre Aktuálne.sk policajný prezident Tibor Gašpar. Podľa neho teraz prídu nevyhnutné vyšetrovacie úkony, potrebné pre ďalšie rozhodnutie. „Možnosti sú ako vždy, buď vznesenie obvinenia, alebo zastavenie trestného stíhania,“ dodal policajný šéf.

Aktuálne.sk pripomína, že kauza okolo Procházkovej kampane vypukla v júni, keď šéf OĽaNO Igor Matovič prišiel s informáciou, že dnešný šéf Siete si chcel u neho vybaviť inzerciu bez dokladov. Najprv Procházku vyzval na test na detektore lži, neskôr prišiel s nahrávkou rozhovoru. Oboch aktérov už v tejto súvislosti ešte pred začatím trestného konania vypočuli na generálnej prokuratúre. Tá prípad posunula na políciu. Procházka pred časom aktívny postup prokuratúry privítal. „Má plnú dôveru, že príslušné orgány vec vyšetria,“ reagoval pred niekoľkými týždňami hovorca Siete Ján Orlovský. Pokiaľ ide o nahrávku, šéf Siete priznal, že hlas je jeho. Tvrdí však, že je prestrihaná tak, aby mu uškodila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok