Tajná služba vztýčila pred Bielym domom druhú bariéru

SITA
24.9.2014 09:38

Tajná služba vztýčila druhú ochrannú bariéru pred Bielym domom vo Washingtone. Stalo sa tak niekoľko dní po tom, čo sa mužovi podarilo preliezť hlavný plot, prebehnúť trávnik a cez jeden z neuzamknutých vchodov sa dostať až dovnútra sídla amerického prezidenta.

Tajná služba vztýčila pred Bielym domom druhú bariéru
SITA/AP

Tajná služba uviedla, že nová bariéra vytvorí "dočasnú nárazníkovú zónu", kým neprehodnotí svoje postupy. Nový plot je vysoký asi meter a tvorený z pospájaných kovových zábran.

Muž, ktorý sa v piatok vyzbrojený 9-centimetrovým nožom dostal do priestorov Bieleho domu, bol vyznamenaný veterán irackej vojny. Omar Gonzalez, 42-ročný Texasan, bude čeliť obvineniu zo vstupu do zakázaného priestoru a z nedovoleného nosenia zbrane. Po zadržaní údajne tajnému agentovi povedal, že chcel odovzdať prezidentovi informácie o "úpadku atmosféry v USA" a získať od neho vyjadrenie pre ľud. Gonzalezovo konanie si vynútilo evakuáciu Bieleho domu a vyvolalo otázky o efektívnosti ochrany prezidentovho sídla. Obama s rodinou nebol v čase incidentu v budove. V prípade uznania viny hrozí Gonzalezovi až desať rokov väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok