Austrálsky policajt zastrelil podozrivého teroristu

TASR TA3
24.9.2014 09:18

Austrálsky policajt z protiteroristickej jednotky zastrelil v utorok v Melbourne tínedžera, ktorý na neho zaútočil nožom. Úrady dnes oznámili, že mladík bol podozrivý z terorizmu.

Austrálsky policajt zastrelil podozrivého teroristu
SITA/AP

Podľa agentúry DPA 18-ročného mladíka vyšetrovali pre údajné vystavenie vlajky radikálnej organizácie Islamský štát a vyhrážky namierené voči premiérovi Tonymu Abbottovi.

Podľa ministra spravodlivosti Michaela Keenana bol mladík "známym podozrivým teroristom a záujmovou osobou pre bezpečnostné a spravodajské agentúry". Dodal, že policajt na neho strieľal v sebaobrane.

Polícia uviedla, že tínedžer prišiel na policajnú stanicu, vytiahol nôž a pobodal dvoch príslušníkov protiteroristickej jednotky. Jeden z nich útočníka zastrelil. Keenan oznámil, že obaja zranení policajti sú v stabilizovanom stave.


Podľa niektorých médií mala obeť afganský pôvod. K incidentu došlo týždeň po tom, čo Austrália spustila na domácej pôde svoju dosiaľ najväčšiu protiteroristickú operáciu namierenú proti osobám podozrivým z väzieb na islamistov na Blízkom východe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok