Dvojgólový Gáborík sa stal prvou hviezdou, skóroval aj Tatar

TASR
23.9.2014 08:00

Slovenský hokejista Marián Gáborík mal leví podiel na víťazstve úradujúceho šampióna NHL Los Angeles Kings v prípravnom stretnutí nad Arizonou. Obhajca Stanleyho pohára vyhral nad Coyotes 4:3 po samostatných nájazdoch, pričom Gáborík strelil v riadnom hracom čase druhý a tretí gól domáceho tímu.

Dvojgólový Gáborík sa stal prvou hviezdou, skóroval aj Tatar
SITA

Slovenský krídelník dostal príležitosť aj v záverečnom rozstrele, no svoj nájazd v tretej sérii nepremenil. O triumfe LA rozhodol až v štvrtej sérii Nick Shore.

Strelecky sa zo slovenských hokejistov presadil v noci na utorok v jedenástich prípravných stretnutiach aj Tomáš Tatar, ktorý gólom pomohol k tesnej výhre Detroitu na ľade Pittsburghu 2:1. Dvadsaťtriročný útočník otvoril v 10. minúte skóre duelu, keď v presilovke po prihrávke Pavla Dacjuka zamieril z medzikružia presne k pravej žrdi. V drese Red Wings sa predstavil aj jeho krajan Tomáš Jurčo, ktorý sa počas necelých 13 odohratých minút prezentoval dvoma streleckými pokusmi a zapísal si mínusku.

NY Islanders a Ottawa sa stretli v dvoch prípravných zápasoch v Newfoundlande. V oboch vyhrali "ostrovania" 3:2, v tom neskoršom až po nájazdoch, pričom si v ňom zahrali obaja Slováci v službách newyorského tímu. Premiéru v drese Islanders absolvoval brankár Jaroslav Halák, ktorý chytil 10 z 12 striel súpera predtým, než ho nahradil medzi žrďami Kevin Poulin. Jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský nebodoval.

Prípravné zápasy - výsledky:
NY Islanders - Ottawa 3:2, NY Islanders - Ottawa 3:2 sn, NY Rangers - New Jersey 4:5, Philadelphia - Toronto 2:3 sn, Philadelphia - Washington 5:4, Pittsburgh - Detroit 1:2 /za hostí TATAR 1+0/, Winnipeg - Minnesota 2:1, Dallas - St. Louis 4:3, Colorado - Anaheim 2:5, Anaheim - Colorado 4:0, Arizona - Los Angeles 5:4 sn, Los Angeles - Arizona 4:3 sn /za domácich GÁBORÍK 2+0/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok