B. Bystrica prelomila osemzápasovú sériu bez víťazstva

TA3 TASR SITA
20.9.2014 21:21

Prestížne "derby cez kopec" začali lepšie domáci Banskobystričania, keď už v 2. min Šovčík prepasíroval loptu za hosťujúceho brankára Šavola - 1:0. Ružomberčania vyrovnali krátko po zmene strán, keď sa v 54. min presadil čerstvo striedajúci L. Lupták.

Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)

Góly: 2. Šovčík, 62. Mazan, 80. Střihavka  - 54. de Vito (vlastný). Rozhodoval: Leško, ŽK: Lipták, Vajda, Střihavka - Zreľák, 1114 divákov

Zostavy a striedania:

Banská Bystrica: Boroš – Vajda, de Vito, Savič – Lipták - Ľupták, Wojnar (79. Šumský), Kupec, Mazan – Šovčík (73. Dolný), Střihavka (84. Polievka)

Ružomberok: Šavol – Habánek, Kružliak, Práznovský, Lovás (27. Nosek) – M. Nagy (44. Gerát), Vavrík, Turčák, Janič, Almaský (52. Lupták) - Zreľák

Domáci začali stretnutie dobre a už v 2. minúte otvorili skóre. V 11. minúte po rohu Střihavka len tesne minul bránku hostí. V 17. minúte si hosťujúci Zreľák pekne nabehol, ale jeho hlavičku Boroš zneškodnil.

V 54. minúte po úniku Lukáča Luptáka si dal domáci de Vito vlastný gól a vyrovnal na 1:1. Domácich to však nedeprimovalo a v 57. minúte Wojnar nastrelil žrď. V 62. minúte bol však už domáci Mazan úspešnejší a zvýšil na 2:1. Od tejto chvíle mali domáci množstvo šancí, keď napr. v 70. minúte Střihavka nedal z čistej, v 71. Šovčík tesne minul bránku a v 75. Dolný prestrelil ponad horné brvno. Až v 80. minúte sa presadil Střihavka a strelou od žrde zvýšil na 3:1. V 83. minúte hostia kontrovali Janičovým tresným kopom, ale domáci Boroš bravúrne strelu vyrazil. Domáci tak zaknihovali po 8 zápasoch prvé domáce víťazstvo.

Hlasy:

Norbert Hrnčár, tréner Dukly: "Zohrali sme výborný zápas s množstvom šancí, u nás je preto po zápase radosť. Uspokojil ma hlavne Šovčík, chlapci podali dobrý výkon a osobne ma prekvapila suverenita mojich hráčov."

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Vývoj stretnutia ovplyvnili v prvom polčase tri momenty. Rýchly gól domácich v 2. minúte a dve zranenia, keď som musel striedať až dvoch hráčov. Utrpela tým celá organizácia našej hry a v druhom polčase utrpela aj naša defenzíva. Horko-ťažko sme síce vyrovnali na 1:1, ale Dukla bola jasne lepšia a zaslúžene vyhrala."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok