Slovan doma nestačil ani na CSKA Moskva

TA3 SITA
20.9.2014 20:06

Hráči Slovana Bratislava prehrali štvrtý zápas v rade v Kontinentálnej hokejovej lige, keď v sobotu podvečer nestačili v domácej Slovnaft Arene na CSKA Moskva a podľahli mu 1:4. Pre Bratislavčanov bol veľkou prekážkou brankár Stanislav Galimov.

Slovan prvýkrát viedol v pozícii hlavného trénera doterajší asistent Rostislava Čadu Vladimír Országh. Z tribúny Slovnaft Areny duel sledoval aj Miloš Říha, ktorý je najvážnejším adeptom na uvoľnený post. V zostave domácich chýbal pre zdravotné problémy v hornej časti tela Ladislav Nagy.

Bratislavčania majú najmä vďaka výbornému úvodu ročníka na svojom konte 10 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 6. priečka. CSKA je na 2. mieste s osemnástimi bodmi. Slovan sa najbližšie predstaví v KHL v stredu 24. septembra, keď privíta doma Medveščak Záhreb a bude chcieť odčiniť sériu troch neúspechov vo vlastnej hale. O dva dni neskôr je odveta v Chorvátsku. 

Slovan Bratislava - CSKA Moskva 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 48. Vondrka - 14. Muršak (Prochorkin, Arťuchin), 29. Stas (Denisov, Muršak), 50. A. Radulov (Grigorenko, S. Da Costa), 52. Grigorenko

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Zacharenkov (Rus.), Rönn (Fín.) - Otmachov, Palej (obaja Rus.), 10 055 divákov 

Zostavy:

Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Foster, Sigalet, Starosta, V. Mihálik - Jeglič, V. Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, L. Hudáček - Murley, Bližňák, Bartovič - P. White, Tičar, A. Šťastný

CSKA: Galimov - Denisov, Zajcev, Panin, Kiselevič, Bondarev, Mišarin, Jegoršev - A. Radulov, S. Da Costa, Grigorenko - Arťuchin, Prochorkin, Muršak - Telegin, Stas, Andronov - Žafiarov, Korotkov, Žarkov 

Slovan prvýkrát pod vedením dočasne povereného kouča Vladimíra Országha od úvodu pozorne bránil priestor pred Backlundom. Hra mala tempo, domáci sa ubránili dvom presilovkám po vylúčeniach Mihálika. V 6. min síce skončila Jegorševova strela od modrej za Backlundom, ale pre postavenie Arťuchina v bránkovisku arbitri neuznali gól. Početnú výhodu nevyužili ani domáci. V 14. min zostal puk poskakovať po akcii Prochorkina v bránkovisku, kde sa najlepšie zorientoval Muršak a otvoril skóre. V závere prvej časti hry sa dostali belasí pod veľký tlak, ale hostia z neho nič nevyťažili.

V druhej časti hral Slovan oveľa lepšie, jeho hráči si vypracovali viaceré šance, Jeglič trafil hneď v úvode žŕdku. Dobré šance nevyužil ani Murley. V 29. min dobre clonil pred Backlundom Arťuchin a strela zápästím Andreja Stasa skončila v sieti. Znížiť mohol po akcii Hudáčka a následnom prečíslení Netík, ale puk po jeho strele zostal pred bránkovou čiarou. Príležitosti mali aj hostia, ale Backlund podržal svoj tím.

Hráči CSKA boli v zápase lepší, iskierku nádeje pre domácich zapálil v 48. min strelou z uhla Vondrka. O dve minúty neskôr však po chybe defenzíve bez problémov skóroval zoči-voči Backlundovi Alexander Radulov, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. V 52. min trafil presne po prechode modrej čiary tvrdým náprahom aj Grigorenko. Duel sa potom už viacmenej iba dohrával a skóre sa už nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok