Sudcovia Bujňáková ani Bárány sa kvôli Kiskovi na ústavný súd neobrátia

SITA
19.9.2014 16:10

Bývalá členka Súdnej rady SR Mária Bujňáková, ktorú odvolal prezident Andrej Kiska, sa neobráti so sťažnosťou na toto rozhodnutie na Ústavný súd SR.

Sudcovia Bujňáková ani Bárány sa kvôli Kiskovi na ústavný súd neobrátia
TASR

„V žiadnom prípade nie,“ uviedla pre agentúru SITA. Na Ústavný súd (ÚS) SR sa neobráti ani ďalší bývalý člen Súdnej rady SR Eduard Bárány. Ja som odstúpil sám, uviedol pre agentúru SITA. Pred tým, ako ma odvolal prezident, som osobne zaniesol do podateľne kancelárie prezidenta list, v ktorom oznamujem moje odstúpenie. Spravil som tak preto, lebo by som bol nerád „akýmkoľvek spôsobom ako nominant prezidenta spájaný s pánom prezidentom Kiskom. Bolo by mi to veľmi nepríjemné,“ povedal. Tretia odvolaná členka rady Gabriela Šimonová sa na Ústavný súd SR obrátila, informoval o tom denník Sme. Sťažuje sa na svojvôľu prezidenta, chýba jej dôvod, prečo ju prezident odvolal.

Na ÚS sú aj sťažnosti piatich kandidátov na ústavných sudcov, ktorých prezident v júli nevymenoval. Ich sťažnosti sú už pridelené sudcom spravodajcom. Zo šestice kandidátov na ústavných sudcov zvolených v NR SR vymenoval vtedy prezident len Janu Baricovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok