Kyjev zvažuje zaobstaranie jadrových zbraní

TA3 TASR
15.9.2014 07:42

Atmosféra z čias studenej vojny je zrejme opäť v hre. Ukrajina tvrdí, že Rusko sa jej vyhrážalo taktickými jadrovými zbraňami. Kyjev uvažuje, že si ich možno zaobstará tiež. Potvrdil to aj minister obrany. Zároveň však dodal, že momentálne to nie je ukrajinská priorita.

Premiér Medvedev: Sankcie Západu sú skúškou pevnosti Ruska

Pevnosť Ruska je skúšaná sankciami, ktoré naň uvalil Západ, a krajina musí na ne reagovať rozumným spôsobom, povedal dnes členom vládnucej ruskej strany Jednotné Rusko premiér Dmitrij Medvedev.

"Keď celý rad našich partnerov - ak ich tak možno nazvať - alebo susedov skúša pevnosť Ruska aj sankciami, aj všelijakými hrozbami, je veľmi dôležité nepoddať sa pokušeniu takzvaných jednoduchých riešení, ale zachovávať a pokračovať v rozvíjaní demokratických procesov v našej spoločnosti, v našom štáte," povedal Medvedev podľa agentúry RIA Novosti v televíziou vysielanom prejave.

Európska únia a Spojené štáty uvalili koncom minulého týždňa na Moskvu ďalšie sankcie kvôli jej politike voči Ukrajine a pre niektoré dôležité ruské spoločnosti ďalšie obmedzenia v prístupe na zahraničný kapitálový trh, zhŕňa agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok