Slováci si o Davis cup nezahrajú

SITA
13.9.2014 22:49

Slovenskí tenisti si ani v roku 2015 nezahrajú vo svetovej skupine Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. Slováci prehrávajú po druhom dni súboja play-off o účasť medzi elitou v Chicagu s domácim tímom USA už rozhodujúcim rozdielom 0:3.

Slováci si o Davis cup nezahrajú
TASR/AP

Tretí bod pre USA vybojovali v sobotňajšej štvorhre v súlade s očakávaniami bratia Bob a Mike Bryanovci, ktorí zdolali slovenskú dvojicu Norbert Gombos, Lukáš Lacko suverénne za 76 minút 6:1, 6:2, 6:1. Tridsaťdvanásobní šampióni Davisovho pohára Američania si teda zahrajú medzi šestnásťčlennou elitou aj v budúcej sezóne, čiže dvadsiaty siedmy rok v rade. Pre slovenských reprezentantov stále platí, že vo svetovej skupine sa predstavili zatiaľ naposledy v roku 2006. Sezónu predtým si zahrali proti Chorvátom vo finále.

Slováci v improvizovanom zložení bez pôvodne nominovaného špecialistu Michala Mertiňáka (nahradil ho deblový debutant v Davis Cupe Norbert Gombos) nemali proti svetovým jednotkám a víťazom nedávnych US Open Bryanovcom najmenšiu šancu na úspech. V celom zápase uhrali len štyri gemy a dovedna sedemkrát odovzdali v pohode hrajúcim súperom svoje podanie. Slávne americké dvojičky zlepšili svoju skvelú daviscpovú bilanciu na 23 víťazstiev z 27 zápasov.

Stretnutie USA - Slovensko v nedeľu dohrajú záverečnými dvojhrami, v ktorých pôjde už len o úpravu konečného výsledku. Proti sebe by mali podľa pôvodne nahláseného programu nastúpiť od 19.30 h SELČ dvojice John Isner - Martin Kližan a Sam Querrey - Norbert Gombos. V Chicagu sa hrá na tvrdom povrchu Acrylic v hale Sears Centre Arena s kapacitou 7000 miest, ktorá počas prvých dvoch dní bola zaplnená približne spolovice.
Davisov pohár - o účasť vo svetovej skupine 2015:
USA - SLOVENSKO 3:0 po sobotňajšej štvorhre - tím USA si vybojoval účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2015
(Chicago, Sears Centre Arena, tvrdý povrch Acrylic v hale)

Sobotňajšia štvorhra:

Bob Bryan, Mike Bryan - Norbert Gombos, Lukáš Lacko 6:1, 6:2, 6:1 za 76 minút

Piatkové dvojhry:

John Isner - Norbert Gombos 7:6 (5), 6:4, 6:2 za 112 minút
Sam Querrey - Martin Kližan 7:6 (6), 6:3, 6:3 za 141 minút

Nedeľňajší plánovaný program (19.30 h SELČ):

John Isner - Martin Kližan 
Sam Querrey - Norbert Gombos

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok