Prvé víťazstvo Prešova v SEHA League, uspel v Záhrebe

SITA
12.9.2014 20:01

Hádzanári Tatrana Prešov sa dočkali prvého víťazstva v 4. ročníku nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League". Po dvoch prehrách zdolali v piatkovom zápase 2. kola v Záhrebe domáce družstvo RK Prvo Plinarsko Društvo 25:21

Prvé víťazstvo Prešova v SEHA League, uspel v Záhrebe
SITA/AP

Zápas sa od začiatku niesol vo vyrovnanom duchu. Do 20. minúty boli vo vedení Šarišania, až následne Záhrebčania po góle Stepančiča prvýkrát naklonili skóre na svoju stranu (7:6). Hostia si však stihli ešte do prestávky utvoriť dvojgólový náskok, keď na 11:9 zvýšil tesne pred klaksónom po ukážkovej ´nahadzovačke´ Petro. Po zmene strán ušli Prešovčania na 13:10 i 14:11, no domáci v 37. min vyrovnali (14:14). Vzápätí však trikrát inkasovali a zrodil sa rozhodujúci náskok, ktorý sa v 55. min po troch góloch Krištopansa zvýšil na šesť gólov (24:18) a bolo rozhodnuté o prvých bodoch pre prešovský tím. Najviac gólov Tatrana strelili skúsený krídelník Radoslav Antl a ľavoruký Lotyš Dainis Krištopans, ktorí sa presadili po šesťkrát.

Zverenci trénera Petra Dávida, ktorý dosiahol svoj premiérový úspešný výsledok v SEHA Gazprom South Stream League, majú na konte 3 body za jedno víťazstvo a dve prehry. V neúplnej tabuľke sa posunuli na 6. priečku.

Úradujúci slovenský šampión sa v tejto súťaži najbližšie predstaví v sobotu v sobotu 20. septembra, keď v rámci 3. kola od 18.00 h privíta vo svojej Tatran handball aréne srbský RK Vojvodina Nový Sad. 

Výsledok - piatok - SEHA Gazprom South Stream League - 2. kolo:
RK Prvo Plinarsko Društvo Záhreb (Chor.) - Tatran Prešov (SR) 21:25 (9:11) 
Najviac gólov: J. Valčič 6, Obranovič 4, Pavlovič 3 - Krištopans 6, Antl 6/3, Kopčo 4 
Pok. hody: 2/1 - 3/3, vylúčení: 3 - 5, rozhodovali: Boričič a Markovič (obaja Srb.), 500 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok