Ukrajinská armáda využila prímerie na upevnenie svojich pozícií

SITA
11.9.2014 20:31

Ukrajinské vládne jednotky využili týždeň platné prímerie na východe krajiny na sformovanie súvislých obranných línií, upevnenie pozícií a rozmiestnenie ďalších posíl. Vo štvrtok počas pravidelného brífingu o tom informoval hovorca armády Andrij Lysenko.

Ukrajinská armáda využila prímerie na upevnenie svojich pozícií
SITA

"Je to súvislá línia, ktorá znemožňuje možnosť obkľúčenia ukrajinských jednotiek," povedal s tým, že vojaci vykonávajú na obsadených cestách rutinné kontroly. Dodal, že situácia na východe krajiny bola počas štvrtka relatívne pokojná, spomenul však niekoľko incidentov, ktoré prímerie narušili. Za posledných 24 hodín ale nedošlo k stratám na životoch.

Lysenko tiež informoval, že územie kontrolované proruskými povstalcami sa teraz ťahá až k Azovskému moru. Separatistom sa podľa neho podarilo obsadiť aj mestá Komsomolske a Telmanove a Ukrajina už nemá pod kontrolou východnú časť štátnych hraníc. "Naše jednotky sa preskupili a militantov už ďalšej nepustia," vyhlásil.

Prímerie na Ukrajine trvá od minulého piatku. Pokoj zbraní je prvým krokom mierového plánu na stabilizáciu situácie na východe Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok