Cancellara, Boonen a Gesink vzdali Vueltu

SITA
11.9.2014 13:49

Švajčiar Fabian Cancellara a Belgičan Tom Boonen sú ďalšími cyklistami, ktorí odstúpili z Vuelty a Espaňa a idú sa pripravovať na majstrovstvá sveta v Ponferrade. Na štart štvrtkovej 18. etapy sa už nepostaví ani Holanďan Robert Gesink, ktorý opustil preteky z rodinných dôvodov.

Cancellara, Boonen a Gesink vzdali Vueltu
SITA/AP

Manželka jazdca tímu Belkin je tehotná a počas posledného týždňa sa podrobila dvom operáciám. "Jej stav sa stále nezlepšil a je v nemocnici. Odchádzam z Vuelty, aby som bol s rodinou, ktorá ma teraz potrebuje," uviedol v stanovisku tímu Gesink, ktorý bol doteraz na 7. mieste celkového poradia s odstupom 6:43 min na Alberta Contadora.

Cancellara a Boonen brali Vueltu ako prípravu na majstrovstvá sveta. "Cancellara dnes nebude na štarte. Odcestoval domov, aby si oddýchol a pripravil sa na ďalší cieľ: časovku družstiev na svetovom šampionáte v Ponferrade," uviedol tím Trek na sociálnej sieti Twitter. Po tímovej časovke vynechá Švajčiar individuálnu, v ktorej bol v minulosti viackrát majstrom sveta a vlani získal bronz, a zameria sa na cestné preteky s hromadným štartom, ktoré sú na programe 28. septembra. Jeho cieľom je zisk dúhového dresu svetového šampióna.

Tom Boonen absolvoval počas posledných 31 dní dokopy 25 súťažných štartov, v tíme Omega Pharma-Quick Step mu preto dali voľno, aby sa zotavil a pripravil do Ponferrady. "Moja kondícia je veľmi dobrá, teraz potrebujem čas na oddych. Budem naďalej trénovať, ale bez veľkej intenzity," uviedol na tímovom webe Boonen, ktorý sa tiež postaví na štart časovky družstiev. Jazda proti chronometru tímov otvorí 21. septembra program šampionátu v Ponferrade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok