Extraliga štartuje v nezmenenom zložení, ale s novými pravidlami

TASR TA3
9.9.2014 14:11

Už o tri dni naplno odštartuje v poradí 22. sezóna najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Napriek rôznym finančným a iným problémom zostáva desiatka klubov Tipsport extraligy v rovnakom zložení ako v minulom ročníku.

Základná časť sa začne v piatok 12. septembra zápasmi úvodného kola, no už v utorok sa v Bratislave odohrá vložené stretnutie 1. kola medzi HK Orange 20 a HK Poprad a vo štvrtok zápas 2. kola MsHK DOXXbet Žilina - HK Orange 20.
Majstrovský titul obhajujú Košice, desiatku dotvárajú finalista z Nitry, Banská Bystrica, Piešťany, Poprad, Skalica, Zvolen, Martin, Trenčín a Žilina, ktorá uspela v minulej sezóne v baráži s Bardejovom. Už ôsmy rok v rade bude súčasťou extraligového pelotónu projekt centralizovanej prípravy slovenskej reprezentácie do 20 rokov, tím pod hlavičkou HK Orange 20 bude účastníkom súťaže tradične do Vianoc.

"Všetci účastníci extraligy z uplynulej sezóny sa prihlásili do nového ročníka a uhradili členské poplatky. Je treba oceniť, že manažéri sa ani v zložitých časoch nevzdávajú a bojujú za to, aby mohla slovenská najvyššia súťaž písať svoju ďalšiu históriu," uviedol na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave Vladimír Paštinský, riaditeľ spoločnosti Pro-hokej riadiacej extraligu.

Najväčšou zmenou je úprava pravidiel. Zaviedlo sa hybridné zakázané uvoľnenie a zmenili sa rozmery útočných pásiem, keď sa modré čiary posunuli bližšie k stredu a rozšírili sa tak útočné pásma.  Hrací systém sa oproti uplynulým sezónam nemení, hracími dňami budú utorok, piatok a nedeľa. Základná časť extraligy má opäť 54 kôl, tímy odohrajú tri zápasy doma a tri vonku. Dlhodobá časť sezóny vyvrcholí 24. februára 2015. Play off, do ktorej postúpi osem najlepších tímov po základnej časti, sa začne 28. februára. Termín posledného možného finálového duelu je 13. apríla 2015.

Program 1. kola Tipsport extraligy 2014/2015:
piatok 12. septembra: HK Poprad - HK Nitra (17.00 h), MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Hant Skalica (17.30), Dukla Trenčín - HC Košice (17.30), MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany (17.30), HKM Zvolen - HC ’05 Banská Bystrica (18.00)
Vložený zápas 1. kola - utorok 9. septembra: HK Orange 20 - HK Poprad (17.30, Ružinov)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok