Odlev kapitálu z Ruska môže dosiahnuť až 100 mld. USD

TASR
7.9.2014 17:05

Odlev kapitálu z Ruska by mohol v tomto roku dosiahnuť 100 miliárd USD (77,23 miliardy eur), predpokladá ruská centrálna banka. Ak sa jej prognóza vyplní, bude to najvýraznejší odlev kapitálu z Ruska od nástupu svetovej finančnej krízy v roku 2008. Informoval o tom ruský denník The Moscow Times.

Odlev kapitálu z Ruska môže dosiahnuť až 100 mld. USD
SITA

"Na základe našich odhadov to pravdepodobne bude tesne pod úrovňou 100 miliárd USD, no možno aj na tejto úrovni," povedala tento týždeň viceguvernérka Národnej banky Ruska Ksenia Judajevová.

Centrálna banka predpokladá, že za prvých šesť mesiacov dosiahol odlev kapitálu z krajiny 74,6 miliardy USD. To je viac než dvojnásobok v porovnaní s odlevom kapitálu za rovnaké obdobie minulého roka.
Investori začali sťahovať svoje financie z Ruska po tom, ako Moskva najskôr v marci anektovala polostrov Krym a neskôr došlo k eskalácii konfliktu na východe Ukrajiny. To nakoniec viedlo k protiruským sankciám zo strany Európskej únie a USA.

V máji centrálna banka odhadovala, že odlev kapitálu dosiahne tento rok od 85 do 90 miliárd USD. Ruské ministerstvo hospodárskeho rozvoja v auguste túto sumu zvýšilo na 100 miliárd USD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok