Kozák: Dosiahli sme utrápené víťazstvo

SITA
5.9.2014 08:07

Realizačný tím slovenskej futbalovej reprezentácie spoločne s hráčmi deklarovali, že vo štvrtkovom prípravnom zápase v Žiline proti Malte by sa chceli pozitívne naladiť na štart kvalifikácie ME 2016 a pondelkový náročný duel na Ukrajine.

Kozák: Dosiahli sme utrápené víťazstvo
SITA

Či sa tak po vystúpení pod Dubňom a tesnej výhre 1:0 zásluhou pohotovej dorážky Adama Nemca v 43. min aj stalo, nevedno. Isté je len to, že Marek Hamšík a spol. splnili základný cieľ - mať víťaznú generálku pred spomenutým kvalifikačným súbojom v Kyjeve.

"Nepovedal by som, že môžem byť spokojný. Je však dobré, že sme odohrali stretnutie proti Malte," uviedol tréner futbalistov SR Ján Kozák a pokračoval: "Zápas sa však od začiatku nevyvíjal tak, ako sme si predstavovali. Súper sa sústredil na bránenie, bol odolný a húževnatý, čo sme predpokladali. Hostia mali vpredu veľmi rýchleho útočníka Mifsuda, takže sme sa museli mať na pozore, aby sme nevyrobili nejakú chybu a nedostali gól. Hoci sme mali hru pod kontrolou, územnú i kombinačnú prevahu, vo finálnej fáze sme sa nevedeli presadiť do zhustenej obrany. Chlapci sa na vlastnej koži presvedčili, že ľahkého protivníka už niet. Chýbala aj streľba zo stredných vzdialeností. Vypracovali sme si málo vyložených príležitostí. Dosiahli sme utrápené víťazstvo."

Recept na úspech videl skúsený slovenský kouč v presadení sa po krajoch hracej plochy. "Predpokladal som, že sa dostaneme za chrbát obrany súpera a z krídelných priestorov budú hráči dávať spätné prihrávky alebo hľadať na hrote Nemca. Nevedeli sme sa však presadiť. Ak takého protivníka ako Malta nezlomíme dvoma gólmi, tak stále ide za dobrým výsledkom. Vyhrali sme 1:0, ale pocit z hry nebol najlepší," zhodnotil žilinský duel Ján Kozák a doplnil: "Vyhrať dnes medzištátny zápas je ťažké. Nie je to fráza, je to tak. Každé víťazstvo teší, aj mňa potešilo. Chlapci neodflákli duel, hrali poctivo. Stálo ich to veľa síl, ale asi tá kvalita nie je takej úrovni, aby sme sa vedeli presadiť do zhustenej obrany. Teraz sa aj prípravné zápasy hrajú v tempe. Súper bol organizovaný, dobre bránil, my musíme popracovať na finálnej fáze."

Stretnutie pod Dubňom sledovalo 3500 divákov. "Štadión v Žiline je sympatický, fanúšikovia boli zo začiatku žičliví. Samozrejme, že očakávali našu výraznejšiu prevahu a viac gólov v maltskej sieti, ktoré však neprichádzali. Je však dobre, že sme odohrali tento zápas."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok