Futbalisti Dunajskej Stredy a Žiliny sa rozišli zmierlivo po výsledku 2:2

TASR SITA
29.8.2014 21:03

Domáci hráči DAC 1904 pritom dvakrát prehrávali. Hosťujúci líder tabuľky Fortuna ligy sa ujal vedenia už v 8. minúte zásluhou Lukáša Čmelíka. Na jeho presný zásah odpovedal o 20 minút neskôr Pavol Jurčo. V 50. minúte sa opäť presadila Žilina, gól strelil Jaroslav Mihalík. Už o minútu neskôr vyrovnal na konečných 2:2 chorvátsky legionár Darijo Krišto.

Futbalisti Dunajskej Stredy a Žiliny sa rozišli zmierlivo po výsledku 2:2

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 2:2 (1:1)

Góly: 29. Jurčo, 51. Krišto - 8. Čmelík, 50. Mihalík. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Straka, Tóth - Letič, 3074 divákov.
zostavy a striedania:

FC DAC: Penksa - Turňa, Tóth, Majerník, Szabó - Ujlaky, Krišto, Straka (72. Kwin), Horváth (61. Sabler) - Brašeň - Jurčo (85. Černák)

MŠK: Krnáč - Letič, Piaček, Škiniar, Mabouka - Pečovský, Káčer, Škvarka (84. William) - Čmelík, Mihalík (70. Paur), Jelič

Dunajská Streda nastúpila so zabezpečenou obranou, tá však vydržala iba do 8. minúty. Vtedy Mabouka prihral do šestnástky z pravej strany a Čmelík otvoril skóre zápasu. Žilinčania tak prerušili 252 minútový gólový pôst na súperových ihriskách. Domáci sa postupne dostali do zápasového rytmu. Vyrovnať mohol v 19. minúte Ujlaky, ktorý nevyužil center Szabóa a hlavičkoval tesne vedľa. V 29. minúte prišlo vyrovnanie, Jurčo využil chybu súpera, rútil sa sám na bránu a prestrelil brankára Krnáča. Od vyrovnávajúceho gólu sa zobudili aj domáci a na ihrisku obe mužstvá predvádzali výborný futbal. Do polčasu boli aktívni viac domáci, ale vedúci gól ich akcie nepriniesli.

V druhom dejstve opäť udreli Žilinčania, keď v 50. minúte sa odrazená lopta dostala na 16-ku k Mihalíkovi, ktorý ju pohotovo poslal do siete - 1:2. No hneď vzápätí sa po centri do 16-ky dostal k lopte Krišto, nerozpakoval sa a ľavačkou ju poslal za chrbát naťahujúceho sa Krnáča. Po vyrovnávajúcom góle sa hralo prevažne medzi šestnástkami. V 72. minúte mali hostia opäť príležitosť na vedúci gól, po priamom kope Paur prihral Škiniarovi, ktorý prihral naspäť Paurovi, jeho strelu z 18-tich metrov Penksa zázračne vyrazil. V 88. minúte mali hostia opäť gól na kopačkách. Čmelík vystrelil z pravej strany, jeho loptu odvrátil Tóth z bránkovej čiary. Ku koncu sa už gól nepadol, DAC zostal v tejto sezóne na domácom ihrisku stále nezdolaný.

Hlasy:

Mikuláš Radványi, tréner DAC Dunajská Streda: "Videli sme vynikajúci zápas, štyri góly, diváci boli opäť fantastickí. Doma nemôžeme byť spokojní s remízou, ale Žilina má kvalitné mužstvo. Keď diváci boli po zápase spokojní, musíme byť aj my. Chlapcom sa musím poďakovať za výborný výkon."

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Výborná kulisa, vynikajúci futbal, štyri góly. Remízu niekedy musíme akceptovať, napriek tomu, že chlapci bojovali až do poslednej minúty. Domáci boli draví a počkali si na svoje šance. Zápas mal veľmi dobrú úroveň."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok