Podľa NATO na Ukrajine operujú ruskí vojaci

TA3
28.8.2014 22:44

Podľa viacerých indícií, s ktorými operuje Kyjev i NATO, sú ruské vojská na Ukrajine, aj keď to Moskva popiera. Severoatlantická aliancia zverejnila satelitné snímky, ktoré to majú dokazovať. Na záberoch je zachytený presun ťažkej vojenskej techniky a jej rozmiestnenie na ukrajinskom území. Podľa expertov ide o zbrane ruskej armády.

Ukrajinská Rada bezpečnosti nesúhlasila s vyhlásením stanného práva

Ukrajinská Rada národnej bezpečnosti a obrany (SNBO), ktorá sa dnes v súvislosti s eskaláciou situácie na východe krajiny zišla v Kyjeve, nepodporila návrh na vyhlásenie stanného práva, informovala ruská agentúra RIA Novosti.

Hovorca SNBO Andrij Lysenko potvrdil, že vyhlásenie stanného práva kvôli vyhroteniu situácie na východe Ukrajiny bolo jednou z tém rokovania, ale jeho účastníci dospeli k záveru, že jeho vyhlásenie na Ukrajine by v súčasnej situácii nemalo zmysel.

SNBO však prijala celý rad opatrení na posilnenie obranyschopnosti a nezávislosti krajiny, dodala RIA Novosti.
Bolo napríklad prijaté rozhodnutie ohľadom využitia potenciálu ukrajinského zbrojného priemyslu, posilnenia bojových možností ukrajinských ozbrojených síl a ďalších bojových formácií, ako aj opatrenia na posilnenie počítačovej bezpečnosti Ukrajiny, spresnila ukrajinská agentúra UNIAN.

SNBO nariadila ministrovi zahraničných vecí Pavlovi Klimkinovi, aby sa okamžite obrátil na krajiny, ktoré v roku 1994 podpísali Budapeštianske memorandum, a požiadal ich o konzultácie o situácii na Ukrajine.

Námestník tajomníka SNBO Mychajlo Kovaľ uviedol, že SNBO sa so žiadosťou o pomoc obrátila aj na Bezpečnostnú radu OSN, OBSE, EÚ a NATO, ako aj k strategickým partnerom Ukrajiny, dodala RIA Novosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok