Najlepšími v Európe Cristiano Ronaldo a Kesslerová

TA3
28.8.2014 20:18

Cristiano Ronaldo sa stal najlepším futbalistom v Európe za sezónu 2013/2014. Víťaza ankety vyhlásili vo štvrtok po žrebe skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 v auditóriu Grimaldi Forum v Monaku. Ronaldo zvíťazil pred dvojicou hráčov z Bayernu Mníchov Arjenom Robbenom a Manuelom Neuerom.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Funchalu triumfoval najmä vďaka tomu, že v uplynulom ročníku pomohol Realu Madrid k jubilejnému desiatemu celkovému prvenstvu v najprestížnejšej klubovej európskej súťaži. Ronaldo pod vedením trénera Carla Ancelottiho strelil rekordných 17 gólov v 11 dueloch LM. Celkovo v 47 dueloch nastrieľal 51 presných zásahov.

"Bol to fantastický rok, rok snov. Som veľmi hrdý na môj tím, trénera a fanúšikov. Som neskutočne šťastný. Musím sa poďakovať mojim spoluhráčom, pretože bez nich sa individuálny úspech nedá dosiahnuť," citovala Ronalda stránka uefa.com. Real Madrid sa v B-skupine LM stretne s FC Liverpool, kde pôsobí aj slovenský reprezentant Martin Škrtel, ďalej s FC Bazilej a Ludogorcom Razgrad.

Najlepšou futbalistkou minulej sezóny sa stala nemecká reprezentantka Nadine Kesslerová, ktorá prispela k druhému triumfu VfL Wolfsburg v sérii v Lige majstrov žien.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok