SaS začne zbierať podpisy na odvolanie Richtera

SITA
28.8.2014 11:27

Strana SaS sa rozhodla zbierať podpisy pod návrh na odvolanie ministra práce Jána Richtera. Zistenia konzervatívneho inštitútu o extrémnej úspešnosti spoločnosti Star EU pri čerpaní eurofondov, ktorú pred niekoľkými rokmi odporúčal starostom vtedajší generálny manažér Smeru-SD Richter, vypovedajú podľa liberálov o existencii ďalšej tunelárskej schémy obludných rozmerov.

SaS začne zbierať podpisy na odvolanie Richtera
SITA

"To, že nám dnes Európska únia zadržuje vyplatenie eurofondov za ťažké milióny eur, je práve dôsledok takýchto praktík. Niekto v tomto štáte nadobudol presvedčenie, že zdroje Európskej únie sú tu v prvom rade na to, aby sa rozkradli. V tomto obore sú smeráci veľmi vynaliezaví a bez zábran,“ povedal predseda SaS a europoslanec Richard Sulík.

Strana SaS začne zbierať podpisy opozičných poslancov budúci týždeň. "Nerobíme si ilúzie, že ministra Richtera jeho vlastní pustia v parlamente k vode. Ale nemôžeme mlčať a privykať spoločnosť na to, že takéto rozkrádačky verejných zdrojov sú normou. Musíme sa ozvať,“ povedal poslanec SaS a exminister práce Jozef Mihál.

O prípade pochybných tendrov v miestnych samosprávach informoval začiatkom týždňa denník SME. Podnet na trestné stíhanie pre 70 podozrivých eurofondových projektov obcí a miest, v ktorých uspela poradenská firma Star EU, už podal predseda Občianskej konzervatívnej strany Ondrej Dostál. Dostálov podnet sa týka podozrenia z možného spáchania trestných činov machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, podvodu, subvenčného podvodu a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Zverejnené informácie o prípade podľa neho vyvolávajú podozrenie, že išlo o organizovanú akciu s cieľom tunelovania eurofondov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok