Nemecko vyslalo do Iraku vojakov na koordináciu pomoci v boji proti militantom

TASR
28.8.2014 07:18

Nemecká armáda vyslala štyroch svojich vojakov do severného Iraku na koordináciu nemeckých civilných a vojenských zásielok humanitárnej pomoci. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

Nemecko vyslalo do Iraku vojakov na koordináciu pomoci v boji proti militantom
SITA

Nemecká nebojová jednotka začala v stredu svoju misiu na generálnom konzuláte v meste Irbíl, spresnili ozbrojené sily. Nemecká vláda predtým uviedla, že poskytne zbrane kurdským jednotkám bojujúcim proti islamistickým militantom v regióne napriek vyjadreniam kancelárky Angely Merkelovej, že do Iraku nebudú vyslané žiadne bojové jednotky.

Nemeckí vojaci v Iraku majú asistovať pri odovzdaní balíčkov s obsahom civilných i vojenských zásob v koordinácii s irackou vládou a miestnymi kurdskými úradmi, píše DPA. Prvé zásielky podporného materiálu pre irackých vojakov bojujúcich proti militantnému hnutiu Islamský štát dorazia do Iraku čoskoro, uviedla na svojej webovej stránke nemecká armáda.

Americké ozbrojené sily tento týždeň informovali, že sedem krajín prisľúbilo poskytnutie zbraní a vybavenia kurdským jednotkám na boj proti islamistickým militantom, ktorí dosiahli značné teritoriálne zisky a v časti Iraku a susednej Sýrie vyhlásili kalifát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok