Lietadlo vzdušných síl sa zrútilo vo Virgínii

TASR
27.8.2014 20:38

Lietalo amerických vzdušných síl sa dnes zrútilo v horách v západnej časti štátu Virgínia. Náraz otriasol zemou a vystrašil obyvateľov. Americkí predstavitelia uviedli, že o stave pilota nemajú zatiaľ žiadne informácie.

Lietadlo vzdušných síl sa zrútilo vo Virgínii
SITA/AP

Na zemi neboli hlásené žiadne zranenia, avšak úrady sa ešte len snažia dostať na miesto nešťastia, ktoré zistili vďaka hustému dymu stúpajúcemu k oblohe z úbočia svahu, informovala agentúra AP.

Pilot v jednomiestnom stroji patril k 104. bojovej letke leteckej Národnej gardy v štáte Massachusetts, ktorá má základňu v meste Westfield, uviedol jej hovorca major Matthew Mutti.

Lietadlo bolo na obvyklom výcvikovom lete a na palube neviezlo žiadnu muníciu. Hovorca však nezverejnil, kam stroj smeroval, ani meno pilota.


Predstavitelia armády vo Washingtone informovali miestne úrady, že stratili kontakt s lietadlom. Svedkovia hlásili, že krátko pred 9.00 h miestneho času počuli hluk podobný výbuchu.


"Bol to najväčší hluk, aký som kedy počula,"
povedal 63-ročná obyvateľka, ktorá žije na farme približne tri kilometre od miesta havárie. "Otriasla sa zem a z môjho domu sme videli len obrovský stĺp dymu," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok