Podľa Štefanca Fico porušuje zákon, do Bruselu ide bez mandátu NR SR

SITA
27.8.2014 10:14

Premiér Robert Fico pôjde podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca na rokovanie európskej rady bez mandátu slovenského parlamentu, čím porušuje zákon.

Podľa Štefanca Fico porušuje zákon, do Bruselu ide bez mandátu NR SR
SITA

Ako povedal Štefanec dnes na tlačovej besede, Fico porušuje pravidlá a zákony, pretože pred každým zasadnutím európskej rady si má prísť do parlamentu po mandát, s ktorým zastupuje Slovensko. Podľa ústavného zákona musí prísť člen vlády pred rokovaním v Bruseli na rokovanie parlamentného výboru pre európske záležitosti konzultovať svoj postoj. „Fico ignoruje pravidlá a zákon. Vyzývame ho preto verejne, aby nepoškodzoval slovenské záujmy. Vyzývam ho, aby dodržal jednotnú pozíciu v slovenskej zahraničnej politike a presadzoval kroky, ktoré pomôžu obmedziť ruskú agresiu na Ukrajine,“ povedal Štefanec.

Štefanca veľmi znepokojuje postoj, cynizmus a dvojtvárnosť Fica, ktorý v Bruseli schvaľuje sankcie proti Rusku a doma ich kritizuje. „Takýto postoj znevažuje postoj Slovenska ako dôveryhodného partnera,“ konštatoval s tým, že mnoho poslancov Európskeho parlamentu sa ho pýta, prečo Fico spochybňuje dohody a pravidlá, na ktorých sa dohodlo na európskej pôde. "Považujem za nezodpovedné, aby Fico pokračoval v týchto vyjadreniach."

Fico viackrát na Slovensku kritizoval sankcie proti Rusku. Ako však upozornil predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník, sám ich v Bruseli schválil 16. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok