Slovanistov očarila Arena Borisov, ale trénovali na starom štadióne

TASR TA3
25.8.2014 19:50

Futbalistov aj realizačný Slovana Bratislava síce očaril nový štadión bieloruského šampióna BATE Borisov, ale veľa si z Borisov Areny neužili.

Slovanistov očarila Arena Borisov, ale trénovali na starom štadióne

Po príchode na oficiálny tréning absolvoval tréner František Straka v jej moderných útrobách oficiálnu tlačovú konferenciu, ale pre podmočený trávnik, keďže v Borisove celý deň vytrvalo pršalo, sa trénovať išlo na starý miestny štadión klubu vzdialený od moderného stánku asi tri kilometre.

"Je to nádherný areál, typický futbalový. Predstavte si to, že by sme to mali u nás. Podobne aj v Tiraspole bol krásny štadión. A dúfam, že na Tehelnom poli sa čoskoro začne stavať," zareagoval kouč Slovana na otázku o novom, vo futuristickom šate pôsobiacom štadióne postavenom v lese pri meste Borisov.

Straka pred médiami prezentoval názor, že Slovan opäť bude čeliť mimoriadne skúsenému a dobre organizovanému súperovi. Dúfa, že jeho hráči si streleckú smolu vyčerpali v ligovom zápase s Myjavou (prehra 1:2) a teraz dokážu z dvoch či troch šancí streliť góly, resp. a byť mimoriadne efektívni. "V zápase s Myjavou sme ukázali slabú koncovka, tu si prajem, aby tu sme koncovku výrazne zlepšili. Príde jedna alebo dve šance, a my ich musíme využiť. BATE má obrovské skúsenosti, my budeme musieť byť trpezliví. Budeme si musieť počkať na svoje šance," povedal kouč, ktorý sa o základnej zostave rozhodne až pred zápasom.

Straka "prihral" rolu favorita, resp. tímu, ktorý je pod tlakom, na domácich zverencov trénera Alexandra Jermakoviča. "Pod stresom je BATE, oni musia, my môžeme len prekvapiť. Ak sa nám podarí postúpiť, bude to senzácia. Bude to bomba. Je to obrovská výzva a urobíme pre postup maximum. Ide o to chcieť mať úspech, nemôžeme sa uspokojiť so skupinou európskej ligy," povedal český kouč, ktorý už do LM priviedol aj pražskú Spartu.

Pred médiá na oficiálnej tlačovej konferencii za kabínu predstúpil stredopoliar Erik Grendel, ktorý si za posledné výkony vyslúžil chválu. "Je to moja robota, hrať dobre a zaväzuje to pokračovať v tom. Verím tímu, že jeden dva góly strelíme. Už sme dokázali, že vieme otočiť nepriaznivé výsledky. Snívam o šťastnom konci pre nás."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok