Letisko v Tripolise ovládané ozbrojencami skončilo v plameňoch

TASR TA3
25.8.2014 06:58

Terminál na hlavnom letisku v Tripolise v nedeľu zničil požiar. Došlo k nemu len deň po tom, čo sa letiska údajne zmocnili ozbrojené milície z mesta Misuráta. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na priamych svedkov požiaru.

Letisko v Tripolise ovládané ozbrojencami skončilo v plameňoch
SITA/AP

Milície zo západolíbyjského mesta tak z letiska mali po mesiac dlhých bojoch vytlačiť ozbrojencov zo znepriatelenej frakcie z mesta Zintán, ktorá letisko kontrolovala tri roky.

Bezprostredne po incidente nebolo možné určiť, kto je za požiar v skutočnosti zodpovedný. Podľa očitých svedkov bola hlavná budova terminálu celá v plameňoch. Poškodené boli aj všetky lietadlá, ktoré sa nachádzali v blízkosti budov.

Okrem toho na ciele v hlavnom meste v nedeľu opäť útočili neznáme bojové lietadlá. Obyvatelia Tripolisu údajne okolo svitania počuli zvuk lietadiel, pričom onedlho na to nasledovali silné výbuchy.


Ako informovala BBC, tripoliské letisko, ktoré je najväčšie v krajine, bolo kvôli bojom ozbrojencov uzavreté viac než mesiac. Počas bojov, ktoré v Tripolise vypukli v júli, zahynuli stovky ľudí.


Novozvolený líbyjský parlament označil skupiny, ktoré obsadili letisko, za teroristov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok