Raketa vypálená z Libanonu zasiahla sever Izraela

TASR
24.8.2014 11:42

Raketa vypálená z oblasti Duhajr-Alma v južnom Libanone dopadla do neobývanej časti Izraela východne od Akry ležiacej na pobreží Stredozemného mora.

Raketa vypálená z Libanonu zasiahla sever Izraela
SITA/AP

Libanonské médiá neskôr citovali izraelské zdroje, podľa ktorých nedošlo k stratám na životoch ani k materiálnym škodám.

Zdroj v libanonskej armáde uviedol, že sa začalo vyšetrovanie s cieľom zistiť, kto je za odpálením rakety.
Od júla, keď Izrael v pásme Gazy spustil operáciu proti palestínskemu hnutiu Hamas, boli z južného Libanonu na ciele v severnom Izraeli vypálené štyri rakety. K zodpovednosti za tieto útoky sa nikto neprihlásil, ale libanonské bezpečnostné zložky ich spájajú s radikálnymi palestínskymi skupinami napojenými na teroristickú sieť al-Káida.

Izraelský spravodajský server Ynet v noci nadnes informoval, že na územie Izraela bolo v sobotu vypálených asi sto rakiet, pričom jedna z nich zasiahla spoločenskú halu v kibuci Nahal Oz, kde v piatok prišiel o život štvorročný Daniel Tregerman.

Hovorca izraelskej armády v sobotu uviedol, že raketa, ktorá usmrtila Daniela Tregermana, bola vypálená zo školy palestínskej samosprávy, ktorá slúži ako prístrešok pre utečencov a nachádza sa blízko pri budove Agentúry OSN pre pomoc palestínskym utečencom na Blízkom východe (UNRWA).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok