Rosberg v Belgicku so štvrtou pole position po sebe

SITA, TA3
23.8.2014 15:45

Nemec Nico Rosberg sa stal víťazom sobotňajšej upršanej kvalifikácie na Veľkú cenu Belgicka formuly 1. Dvadsaťdeväťročný jazdec Mercedesu zdolal na okruhu Spa-Francorchamps o 228 tisícin sekundy svojho tímového kolegu Lewisa Hamiltona.

Líder priebežného poradia tohtoročného seriálu MS Rosberg dosiahol už siedme kvalifikačné prvenstvo v tomto ročníku a štvrté po sebe. Rodák z Wiesbadenu získal jedenástu pole position v kariére.

Z tretieho miesta v nedeľu odštartuje úradujúci a štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel zo stajne Red Bull, ktorý zaostal za víťazom o viac ako dve sekundy. Víťaz ostatných pretekov v Maďarsku Daniel Ricciardo sa musí na štarte uspokojiť s piatou pozíciou. Trojnásobný šampión pretekov 24 hodín Le Mans André Lotterer pri svojom debute v F1 zdolal kolegu z Caterhamu Marcusa Ericssona.

Nedeľňajšie preteky, ktoré budú dvanástymi v tohtoročnom seriáli majstrovstiev sveta, sú na programe o 14.00 h. 

Výsledky - VC Belgicka - kvalifikácia - sobota: 1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 2:05,591 min, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,228 s, 3. Sebastian Vettel (Nem.) Red Bull +2,126, 4. Fernando Alonso (Šp.) Ferrari +2,195, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +2,320, 6. Valtteri Bottas (Fín.) Williams +2,458.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok