Rusko tvrdí, že konvoj už opustil Ukrajinu - tá hovorí zatiaľ len o 184 autách

SITA TASR
23.8.2014 12:21

Ruský konvoj nákladných áut s humanitárnou pomocou opustil Ukrajinu a nachádza sa už v Rusku. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na ruskú tlačovú agentúru RIA Novosti, citujúcu dnešné vyhlásenie hovorkyne ministerstva zahraničných vecí v Moskve.

Rusko tvrdí, že konvoj už opustil Ukrajinu - tá hovorí zatiaľ len o 184 autách
SITA/AP

Konvoj vyše dvoch stoviek nákladných vozidiel sa na ruské územie začal vracať z Ukrajiny už dnes v ranných hodinách.

"Posledná skupina z kolóny, ktorá viezla humanitárnu pomoc z Ruska obyvateľom východu Ukrajiny, sa úspešne vrátila na ruské územie," informoval z miesta prebiehajúcich udalostí reportér agentúry RIA Novosti.
Ukrajinská strana prostredníctvom hovorcu armády Andrija Lysenka pre Reuters potvrdila, že do Ruska sa vrátilo zatiaľ 184 vozidiel z ruského humanitárneho konvoja, ktorý v piatok bez povolenia ukrajinských úradov vstúpil na ukrajinské územie.

"Podľa našich informácií k 10.00 h GMT (12.00 h SELČ) je potvrdené, že z Ukrajiny odišlo 184 ruských vozidiel," spresnil Lysenko pre Reuters.

Autá podľa neho odišli cez ten istý hraničný priechod, cez ktorý aj v piatok prišli - pri ukrajinskej dedine Izvaryne. Dnes sa nekonala nijaká kontrola ani zo strany ukrajinskej pohraničnej stráže, ani zo strany colných úradov.

Ukrajinská armáda v boji proti separatistom na východe Ukrajiny nepoľavuje

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok