Pas cudzinca zadržaného na Ukrajine bol pravdepodobne vydaný v SR

TASR TA3
21.8.2014 12:23

Pas zadržaného cudzinca na Ukrajine, ktorý bojoval na strane separatistov, bol pravdepodobne vydaný na Slovensku. Informovalo o tom slovenské ministerstvo vnútra.

Pas cudzinca zadržaného na Ukrajine bol pravdepodobne vydaný v SR
facebook

"Z informácií a fotografií uverejnených v médiách sa dá na základe niektorých znakov dokladu konštatovať, že ide s vysokou pravdepodobnosťou o cestovný pas vydaný na Slovensku, ktorý bol vydaný slovenskému občanovi," uviedlo ministerstvo s tým, že MV SR zatiaľ nedisponuje originálom cestovného dokladu. Fotografie pasu zverejnilo ukrajinské ministerstvo vnútra.

Poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko v utorok (19. 8.) informoval o tom, že občana Slovenskej republiky, mínometného ostreľovača z radov proruských militantov, zadržali v meste Ilovajsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

"Občan Európskej únie srbského pôvodu, ktorý má občianstvo Slovenskej republiky a je obyvateľom mesta Banská Bystrica, bol zadržaný neďaleko depa lokomotív v meste Ilovajsk. Mal slovenský pas na meno Miroslav Roháč s pečiatkou potvrdzujúcou, že 3. júla 2014 prekročil ukrajinskú hranicu na kyjevskom medzinárodnom letisku Žuľany,"
priblížil Heraščenko.


Hovorca Ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič pre TASR potvrdil, že Slovák s menom Miroslav Roháč nie je slovenským vojakom.


Banskobystričan s týmto menom bol z tejto správy šokovaný a nahnevaný. Bývalý vojak je doma a pre TASR konštatoval, že pravdepodobne môže ísť o krádež jeho identity. Uviedol, že na Ukrajine nikdy nebol a pas, aj keď dva roky neplatný, má doma.


Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák po stredajšom rokovaní vlády (20. 8.) uviedol, že ukrajinská strana napriek žiadosti z Bratislavy doteraz nepotvrdila totožnosť zadržaného cudzinca na Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok