Vinokurova vyšetrujú pre korupciu

SITA
21.8.2014 09:46

Prokuratúra v Liége vyšetruje cyklistu tímu Kaťuša Alexandra Kolobňova a bývalého jazdca a dnes generálneho manažéra tímu Astana Alexandra Vinokurova z korupcie. Sudca Philippe Richard sa snaží zistiť, či si Vinokurov nekúpil v roku 2010 od Kolobňova víťazstvo na pretekoch Liége - Bastogne - Liége.

Vinokurova vyšetrujú pre korupciu
SITA

Správu priniesol Sudinfo.be.

Prvé správy o kupčení sa objavili ešte v roku 2012. Vinokurov podľa nich zaplatil Rusovi až 150 000 eur. Obaja boli v závere v trháku, Kolobňov však na Kazacha neútočil. Taliansky denník Corriere della Sera pred dvoma rokmi zverejnil e-maily a detaily bankových transakcií, ktoré majú demonštrovať Vinokurovovu vinu. Novinári získali dokumenty z prostredia prokuratúry v Padove. V správach si údajne Vinokurov s Kolobňovom vymieňali informácie o bankových prevodoch.

Podľa SudInfo.be poslal úspešný Kazach na účet svojho súpera peniaze vo dvoch splátkach. Prvú v júli 2010 vo výške 100-tisíc eur a druhú o päť mesiacov neskôr v závere roka. Peniaze na Vinokurovov účet vraj prišli od Kazašskej cyklistickej federácie a odtiaľ putovali ku Kolobňovovi.

Víťazstvo na Liége - Bastogne - Liége bolo pre Vinokurova ešte pred olympijským triumfom v Londýne 2012 najväčším úspechom po odpykaní dvojročného trestu za doping. Kúpu víťazstva už viackrát odmietol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok