Slovan Bratislava remizoval s BATE Borisov

SITA TA3
20.8.2014 22:54

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v stredajšom prvom zápase play-off Ligy majstrov 2014/2015 s hráčmi bieloruského tímu FC BATE Borisov 1:1. Hostia sa ujali vedenia v 44. min, keď si domáci obranca Jablonský tiesnený súperom zrazil loptu po centri Kriveca do vlastnej bránky.

Slovan Bratislava remizoval s BATE Borisov
TASR

ŠK Slovan Bratislava (SR) - FC BATE Borisov (Biel.) 1:1 (0:1)
Góly: 80. Vittek - 44. Jablonský (vlastný), ŽK: 24. D. Hudák, 62. Soumah, 85. Gorosito - 29. Chaguš, 35. Krivec, 90.+ A. Voloďko, rozhodoval: Benquerenca (Portug.), 8461 divákov
Zostavy:
Slovan: D. Perniš - Čikoš, D. Hudák, Gorosito, Jablonský - Štefánik (46. Lásik), Grendel - Žofčák (59. Halenár), Soumah, Milinkovič - Fořt (72. Vittek)
BATE: Černik - Chaguš, Poľakov, Filipenko, Mladenovič - Olechnovič, Lichtarovič (68. Karnickij), A. Voloďko - Gordejčuk, Rodionov (87. Signevič), Krivec

Mužstvá vstúpili do zápasu aktívne. Prvú veľkú šancu si v 10. min vypracovali domáci po štandardke Žofčáka. V skrumáži pred hosťujúcou bránkou sa lopta dostala k Fořtovi, ale gólman BATE Černik si s jeho pokusom poradil a následná dorážka Hudákovi nesadla. Krátko na to poslal nebezpečný center do šestnástky hostí Štefánik, ale aj pri tejto situácii obrana Bielorusov odolala.

V 15. min sa osmelili aj hostia, ale strela Rodionova z diaľky nenarobila Pernišovi problémy. Oveľa nebezpečnejší bol o niekoľko sekúnd na opačnej strane pokus Žofčáka z 25 m, ktorý Černik vyrazil mimo priestoru troch žrdí. Približne v polovici prvého polčasu prevzali iniciatívu hostia. V 25. min Krivecov priamy kop z hranice šestnástky skončil na brvne svätyne "belasých".

Neskôr pálil nepresne z prvej A. Voloďko a Rodionov trafil z uhla iba bočnú sieť. V závere polčasu v 44. min podnikli hostia z Borisova rýchly protiútok cez ľavú stranu a po centri Kriveca Jablonský tiesnený Rodionovom usmernil loptu do vlastnej bránky - 0:1.

Po zmene strán v 56. min mal nádejnú príležitosť Rodionov, ale jeho strela zvnútra pokutového územia mierila napokon iba do Pernišovho náručia. Rovnako pochodil v 64. min aj domáci obranca Čikoš. Hostia dobre organizovanou hrou dlhé minúty držali Slovan na dištanc. Až v 80. min rozjasal tribúny na Pasienkoch po centri Halenára strelou zblízka Vittek - 1:1. Domáci v závere duelu ožili a snažili sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale rozhodcovia neuznali v 85. min gól Gorosita. Súperi sa rozišli zmierlivo 1:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok