Ukrajinská vláda zverejnila fotografiu pasu zadržaného Slováka

TA3
20.8.2014 19:19

Muž, ktorý bojoval na strane proruských separatistov neďaleko ukrajinského Donecka je pravdepodobne naozaj Slovák Miroslav Roháč. Podľa agentúry SITA má ísť o Žilinčana, ktorý na Slovensku už dlhodobo nežil. Portál Aktuálne.sk uvádza, že muž sa pred odchodom do konfliktnej oblasti zdržiaval v Írsku. Rezort diplomacie však napriek tomu tvrdí, že Ukrajina doteraz identitu muža nepotvrdila.

Ukrajinská vláda zverejnila fotografiu pasu zadržaného Slováka
facebook

Poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko v stredu zverejnil fotografiu pasu Slováka zadržaného v utorok pri bojoch medzi vládnymi silami a proruskými povstalcami na východe Ukrajiny.

Fotografia zadnej strany pasu potvrdzuje identitu zadržaného, ktorý sa podľa dokladu volá Miroslav Roháč, pochádza zo Žiliny a má prechodný pobyt v Banskej Bystrici. Z fotografie vyplýva, že má 45 rokov a cestovný dokument mu vydali pred rokom. Heraščenko na svojim profile na internetovej sociálnej sieti Facebook v ruštine dodal, že záber zverejňuje v reakcii na veľký záujem médií a že zadržaný sa označuje za Slováka srbského pôvodu.

Roháča zatkli počas bojov v meste Ilovajsk, asi 35 kilometrov východne od Donecka. Pri sebe mal slovenský pas a na kyjevské letisko mal priletieť začiatkom júla. Slovák podľa Heraščenka povedal, že bojovať na Ukrajinu neprišiel ako žoldnier, ale z presvedčenia. V povstaleckých milíciách mal údajne na starosti mínomet. Pred odchodom do konfliktnej oblasti sa na Slovensku zdržal len krátky čas, pričom dlhší čas mal podľa medializovaných informácií žiť v západnej Európe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok