Adam Žampa do tretice druhý na Novom Zélande

TASR
20.8.2014 11:47

Slovenský lyžiar Adam Žampa obsadil druhé miesto v slalome na pretekoch FIS na Novom Zélande. Jeho brat Andreas nedokončil druhé kolo.

Adam Žampa do tretice druhý na Novom Zélande
SITA

Šiesty slalomár z tohtoročných MS začal súťažnú prípravu na novú sezónu v sľubnej forme, ale aj s kopcom smoly. Po dvoch druhých priečkach v obrovských slalomoch mu krôčik od najvyššieho stupienka chýbal aj medzi hustými bránkami, predtým v prvej súťaži vypadol.

"Na to, že to bola prvá séria pretekov v novej sezóne, som spokojný. Vyjazdil som si aj dobré FIS body. Čo sa týka slalomu, mrzí ma vypadnutie, ale aj o tom je lyžovanie. Dnes som šiel naplno, pretože som chcel jednoznačne vyhrať, ale nie vždy sa to podarí. Vážim si aj druhé miesto, ale o to viac budem trénovať, aby som sa zlepšoval a víťazil. Musím aj súťažne jazdiť tak, ako v tréningu, lebo v tom som bol oveľa rýchlejší," povedal po pretekoch Adam Žampa.

Adam po chybe zaostal 1,07 s za víťazným Timom Kelleym z USA, Andreas v druhej jazde chytil "špicara", teda spravil klasickú slalomovú chybu. "Mali sme super tréning s tímom USA a z neho sme si odskočili na vedľajšiu zjazdovku na preteky FIS. Bolo to náročné, ale zase aj dobrý mentálny tréning," konštatoval pre TASR tréner a otec reprezentantov Tomáš Žampa.

Žampovci sa teraz presúvajú na ďalšie preteky do Austrálie, ktoré sa konajú 25. augusta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok