Panika z nákazy ebolou zachvátila Európu

TA3 TASR
19.8.2014 19:28

Asi 600 zamestnancov berlínskeho úradu prácu izolovali na štyri hodiny do karantény. Na úrade totiž skolabovala asi 30-ročná žena s príznakmi nákazy.

Dva rakúske prípady podozrenia na ebolu sa nepotvrdili

V oboch prípadoch podozrenia na nákazu ebolou, ktoré preverovali v Hornom Rakúsku, boli testy negatívne. Oznámil to dnes večer krajinský hajtman Josef Pühringer s odvolaním sa na telefonicky sprostredkované výsledky testov z inštitútu v Hamburgu.

Aj rakúske ministerstvo zdravotníctva oznámilo: "Výsledok testu je v oboch prípadoch negatívny," informovala tlačová agentúra APA.

Podozrenie vzniklo u dvoch Nigérijčanov, ktorí v stredu minulého týždňa cestovali služobne z nigérijskej metropoly Lagos cez Dubaj do Rakúska, kde dostali horúčku. Hospitalizovali ich v štátnej nemocnici v hornorakúskom meste Vöcklabruck.


Na oboch mužov upozornila okresné zdravotnícke úrady v súlade s predpismi praktická lekárka. Do nemocnice ich previezli v špeciálnom "infekčnom transporte" Červeného kríža a umiestnili v izolačnej miestnosti. Krvné vzorky pacientov odoslali na analýzu do inštitútu v severonemeckom Hamburgu. Chorí muži cestovali s dvoma ďalšími osobami, u ktorých sa neprejavuje žiadne horúčkovité ochorenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok