Policajta pre nečinnosť sudcu nesúdili, pracuje na ministerstve vnútra

TASR SITA
18.8.2014 20:17

Piati policajti mohli skončiť za mrežami, ale pre nečinnosť sudcu si užívajú slobodu. Sudca totiž nekonal tak dlho, až kým neboli skutky premlčané. Informovala o tom vo večernom spravodajstve televízia Markíza, ktorá navyše zistila, že jedného policajta neskôr opäť zamestnali na ministerstve vnútra.

Policajta pre nečinnosť sudcu nesúdili, pracuje na ministerstve vnútra
SITA

Problémy na bratislavskom dopravnom inšpektoráte odhalila inšpekcia ministerstva vnútra. Voči policajtom následne vzniesli obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s falšovaním a pozmeňovaním verejnej listiny.

Napriek tomu, že prokurátor vzniesol obžalobu, sudca Pavol Dekánek nikoho nepredvolal, ani nevytýčil pojednávanie. Po piatich rokoch tak došlo k premlčaniu skutku, informovala televízia Markíza.

Ladislav Márton, ktorý vtedy šéfoval policajnému oddeleniu, kde sa problémy zistili, dnes pôsobí na ministerstve vnútra ako civilný zamestnanec v pozícii riaditeľa dopravy na Sekcii hnuteľného a nehnuteľného majetku. Prečo v prípade nedošlo k vytýčeniu pojednávania, podľa svojich slov nevie.

Ministerstvo vnútra argumentuje, že okrem iných podmienok predložil pri súčasnom nástupe do funkcie čistý výpis z registra trestov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok