Nesrovnal zabojuje o kreslo primátora Bratislavy ako nezávislý

SITA TA3
15.8.2014 12:27

Kandidát na primátora Ivo Nesrovnal dnes potvrdil svoje rozhodnutie vystúpiť z SDKÚ-DS a o kreslo primátora sa uchádzať ako nezávislý kandidát. Pritom ešte pred vyše týždňom oznámil, že v strane ostáva.

Situácia sa však zmenila, dnes je Nesrovnal sklamaný z rozhovorov strán zúčastňujúcich sa na vytvorení koalície, ktoré „sa točia takmer výhradne okolo rozdelenia mandátov, stoličiek, percent a vplyvu v bratislavských mestských podnikoch,“ vyhlásil dnes na brífingu Ivo Nesrovnal.

Nesrovnalovi sa zdá, akoby strany pri koaličných vyjednávaniach zabúdali na riešenie bratislavských problémov. „Chápem, že kompromisy a dohody patria do komunálnej politiky, ale toto je už príliš. Zdá sa mi, že stranám nevadí, že tri mesiace pred voľbami sa nevedia na ničom dohodnúť, že im nevadí, že v Bratislave bude pokračovať vláda Smeru a primátora Milana Ftáčnika,“ uviedol dnes Nesroval. Ako dodal, chce byť politicky a finančne nezávislý a kampaň si bude financovať sám z vlastných zdrojov. Venovať sa chce svojmu volebnému programu a riešeniu problémov v Bratislave.

Ivo Nesrovnal do súťaže o primátorské kreslo v Bratislave vstúpil ako kandidát SDKÚ-DS ešte v januári. Ponuku na kandidatúru dostal aj od predsedu Siete Radoslava Procházku pod podmienkou, že vystúpi z SDKÚ-DS. "V súvislosti s množiacimi sa špekuláciami a dezinformáciami o mojom odchode z SDKÚ-DS vyhlasujem, že ostávam členom SDKÚ-DS. Naďalej sa uchádzam o podporu širokej stredopravej koalície," informoval Nesrovnal ešte 6. augusta. Vo štvrtok však oznámil, že so straníckou politikou končí. "Rozhodol som sa kandidovať ako nezávislý kandidát a vystúpiť z SDKÚ-DS," povedal pre televíziu Markíza. SDKÚ-DS rozhodnutie Iva Nesrovnala odísť zo strany rešpektuje. Podľa predsedu bratislavskej krajskej organizácie strany Michala Luciaka Nesrovnalovo rozhodnutie vytvára základ pre širokú zmysluplnú pravicovú koalíciu pre komunálne voľby v Bratislave, informoval Luciak vo štvrtok.

O kreslo primátora Bratislavy chce na jeseň okrem Nesrovnala zabojovať aj súčasný primátor Milan Ftáčnik ako nezávislý kandidát. O podporu voličov sa chce uchádzať aj bývalý prezidentský kandidát Milan Kňažko (nezávislý), svoju kandidatúru pred nedávnom ohlásil aj predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun a o hlasy voličov sa chce vo voľbách uchádzať aj fotograf Andrej Palacko.

Pozrite si celú TB Iva Nesrovnala

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok