Trnavská City Arena rastie

TA3
14.8.2014 17:01

Ruka v ruke s terajším úspešným ťažením trnavského Spartaka v Európskej Lige UEFA ide aj stavba City Areny. Obrysy moderného futbalového štadióna už postupne začnú dominovať mestu.

arena 1.jpg

Podľa Fica sa ľudia na pekných štadiónoch správajú inak

Podpora športu nemôže ísť napriek kríze bokom, povedal premiér Robert Fico, ktorý vo štvrtok prišiel do Trnavy skontrolovať, ako pokračujú práce na novom futbalovom štadióne. Na trnavský štadión poskytne vláda dotáciu 13 mil. eur.

"Chcem zablahoželať Trnavčanom, že sú na polceste k nádhernému futbalovému štadiónu, ktorý bude v takých parametroch, že bude na ňom možné organizovať významné medzinárodné zápasy," povedal premiér novinárom. Pekné futbalové a hokejové stánky podľa slov predsedu vlády fanúšikov kultivujú.

"Ľudia sa správajú inak, chodia na podujatia s deťmi, môžu tu nájsť určitú formu zábavy," dodal.
Fico navyše vníma aj ekonomický rozmer projektu. Na stavbe nového štadiónu dnes podľa neho každodenne pracuje viac než 300 ľudí, v záverečnom štádiu by na stavbe malo robiť 500 až 1000 zamestnancov. "Nie sú tu žiadne prieťahy a očakávame, že v septembri budúceho roku by sa tu mohol odohrať kvalifikačný zápas medzi Slovenskom a Ukrajinou," poznamenal Fico.

Spolumajiteľ trnavského Spartaka Vladimír Poór priznal, že s Ficom sa osobne pozná už minimálne 15 rokov, vylúčil však, že by dotáciu od štátu získali práve preto. "Ja by som bol najšťastnejší, keby takéto štadióny boli na Slovensku minimálne štyri," konštatoval. Štadión by podľa neho postavili aj bez dotácie, len by bol oveľa menší.

arena 2.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok