Nesrovnal odchádza z SDKÚ-DS

TASR TA3
14.8.2014 15:58

Kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal odchádza z SDKÚ-DS. TASR to dnes potvrdil bratislavský krajský šéf SDKÚ-DS Michal Luciak. Dôvody Nesrovnalovho kroku nepozná, počíta, že sa ich dozvie na večernom predsedníctve regionálneho zväzu.

Nesrovnal telefón nedvíhal.

O jeho odchode zo strany sa špekulovalo už dlhšie. Sám Nesrovnal ešte minulý týždeň oznámil, že v strane Pavla Freša ostáva. "Naďalej sa uchádzam o podporu širokej stredopravej koalície. Bratislava potrebuje vytvoriť silnú pravicovú koalíciu, aby sa nám podarilo vytvoriť čo najsilnejšiu alternatívu voči súčasnému ľavicovému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi," uviedol Nesrovnal. Podľa jeho slov sa Bratislava ocitla na križovatke a ak sa nezačnú problémy mesta riešiť okamžite, v roku 2018 už bude neskoro. "Tak ako pán Ftáčnik, aj pán Milan Kňažko sú v politike už 25 rokov. Bratislava už nemôže donekonečna iba diskutovať, ani spomínať," uzavrel.

O odchode Nesrovnala z SDKÚ-DS sa začalo hovoriť po tom, ako dostal ponuku zo strany Sieť Radoslava Procházku. Ten však novinárom povedal, že Sieť sa nerozhoduje o podpore Nesrovnala v jeho kandidatúre na primátora Bratislavy podľa toho, či zostane v SDKÚ-DS alebo nie, ale podľa kvality jeho programu a schopnosti ho presadiť. "Sieť netlačí a nebude nikdy tlačiť na niekoho, aby išiel proti svojmu presvedčeniu a robil nejaké kotrmelce. To, či Sieť v Bratislave podporí, alebo nepodporí Iva Nesrovnala, nie je podmienené jeho zotrvaním či nezotrvaním v SDKÚ-DS. Ak ho podporíme, nebude to podmienené tým, aby odišiel, bude to jeho osobné rozhodnutie. Ak ho nepodporíme, tak určite nie preto, že zostal alebo nezostal v SDKÚ-DS," deklaroval pred časom Procházka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok