Slovan chce skupinovú fázu, proti BATE vyzýva na pomoc fanúšikov

TASR TA3
14.8.2014 16:01

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava má pred sebou jasný cieľ - prebojovať sa do skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/15. "Belasí" preto veria, že im v prvom zápase play off proti bieloruskému BATE Borisov prídu na pomoc aj fanúšikovia a prvýkrát od roku 1975 vypredajú štadión na Pasienkoch.

Slovan bojuje o hlavnú fázu najprestížnejšej klubovej súťaže po troch rokoch. V sezóne 2011/2012 sa mu to nepodarilo a jesennú časť si vyplnil pôsobením v Európskej lige (EL). Tentokrát chcú "belasí" uspieť. "Pre nás je to vrchol sezóny. Chceme zabojovať o skupinovú fázu a myslím si, že môžeme postúpiť.

Preto chceme, aby nás prišli podporiť aj fanúšikovia. Každý divák pred zápasom verí Slovanu a aj my si myslíme, že BATE Borisov je zdolateľný súper. Veríme, že nás prídu povzbudiť ľudia a môžu byť náš dvanásty hráč. Slovan už dlho nemal na tribúne fanúšikov, ktorí by hnali hráčov dopredu a preto veríme, že teraz prídu," uviedol viceprezident a výkonný riaditeľ klubu Jozef Valovič.

Úradujúci šampión SR vyradil v 2. predkole waleský klub The New Saints (1:0 doma, 2:0 vonku) a po postupe v 3. predkole cez moldavského majstra Šerif Tiraspoľ (2:1 doma, 0:0 vonku) si zabezpečili ďalších osem zápasov v pohárovej Európe. Stále však má šancu napodobniť 1. FC Košice, Artmediu Petržalka a MŠK Žilina, ktoré zatiaľ ako jediné kluby zo Slovenska prenikli do lukratívnej skupinovej fázy LM.

"Každý futbalista na Slovensku si chce raz zahrať skupinovú fázu Ligy majstrov. V našich podmienkach je to skôr rarita a považuje sa to za veľký úspech. Nás od toho delia dva zápasy a myslím si, že môžem povedať za celú kabínu, že stopercentne do toho dáme maximum," uviedol brankár Dušan Perniš.
Čerstvý najlepší strelec slovenskej najvyššej futbalovej súťaže v histórii Juraj Halenár si skupinovú fázu vyskúšal už v drese Petržalky a verí, že si tento zážitok ešte zopakuje.

"Ten polrok bol nádherný. Teraz už nemám 22 ale 31 rokov a rád by som si ho zopakoval. Bola to fantastická jazda Petržalky a verím, že to tak bude aj teraz. Vtedy chodili ľudia na zápasy stále, bola to krásna atmosféra. Touto cestou by som chcel aj ja vyzvať ľudí, aby nás prišli podporiť. Vždy sa hrá lepšie pred plným hľadiskom, ako keď tam nikto nie je. Každého hráča to motivuje k lepším výkonom. Zažil som 60.000 ľudí na Celticu alebo 30.000 v Belehrade a tam sme dreli naplno. Je to pre nás dvojzápas roka, verím, že budeme všetci v poriadku a že to zvládneme," povedal Halenár.

"Pripravujeme sa podľa podmienok UEFA už niekoľko dní. V klube pevne veríme, že aktivita a námaha bude viesť k tomu, aby boli všetci maximálne spokojní. Nebudem sa tajiť tým, že naším cieľom je vypredať štadión. Práve ten štadión, ktorý je terčom kritiky širokej verejnosti ako i fanúšikov Slovana a futbalu vôbec. Tento zápas vnímame ako významnú udalosť," povedal projektový manažér a koordinátor pre styk s fanúšikmi Stanislav Kramarič.

Slovan vypredal Pasienky naposledy ešte v roku 1975 proti Interu Bratislava v priamom zápase o titul, ktorý nakoniec aj získal. "Slovan vtedy nielen získal titul, ale porazil aj 'ducha Pasienkov', ktorý mnohých našich fanúšikov straší. Týmto ich chcem vyzvať, aby sme po 39 rokoch potvrdili, že zápas s BATE je pre nás rovnako významný a aby sme spoločne s hráčmi a fanúšikmi opäť toho ducha zdolali," dodal Kramarič.

Slovan podľa tohto cieľu pristúpil aj k cenotvorbe vstupeniek. Záujemcovia si môžu kúpiť miesta na tribúnach za bránkami C a D za 8 eur (6 pre držiteľov permanentiek), na tribúnu B za 10 eur (8) a na krytú tribúnu za 25 eur (20). Majitelia permanentiek majú predkupné právo na vstupenky, no musia ho využiť v prvých dvoch dňoch predaja. Ten sa začne v piatok 15. augusta (14.00-21.00 h) na pokladnici č. 1 na Pasienkoch.

Záujemcovia si môžu zakúpiť vstupenky v pokladnici na štadióne aj v ďalšie dni od 10.00 do 20.00 h a taktiež v kamenných predajniach siete Ticektportal. On-line predaj však nebude k dispozícii, keďže ho nepovoľuje reglement UEFA. Jedna osoba si môže kúpiť maximálne štyri kusy vstupeniek.

Vedenie klubu zároveň upozorňuje, že štadión otvoria dve hodiny pred štartom zápasu a jeho brány sa zatvoria 15 minút pred úvodným výkopom, takže potom sa už nebude dať dostať na tribúny. Pred samotným duelom zaznie prvýkrát v tejto sezóne na Pasienkoch aj hymna Ligy majstrov.
Ak Slovan postúpi, zápasy skupinovej fázy by mal hrať taktiež na Pasienkoch.

"Už po zápase s Tiraspoľom sa tu pohybovali páni z UEFA. Mali nejaké pripomienky, ale verím, že všetky sú doladené. UEFA pozerá na play off už ako na skupinové zápasy Ligy majstrov, takže všetko sme už nejako tak prispôsobili. Ak postúpime, určite nás budú čakať nejaké starosti so štadiónom a úpravami, ale verím, že to zvládneme tak, aby sme mohli zápasy odohrať tu," povedal generálny riaditeľ Petr Kašpar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok