Medvedevov účet na Twitteri napadli hackeri a oznámili, že odstupuje

TASR
14.8.2014 13:04

Do účtu ruského premiéra Dmitrija Medvedeva na sociálnej sieti Twitter sa dnes nabúrali hackeri a zverejnili na ňom falošné vyhlásenie o jeho odstúpení z funkcie. Informovala o tom agentúra Reuters.

Medvedevov účet na Twitteri napadli hackeri a oznámili, že odstupuje
SITA

V nepravdivej správe sa píše: "Odstupujem. Hanbím sa za činy vlády. Prepáčte."

Kancelária premiéra okamžite reagovala na tento kybernetický útok vyvrátením uvedeného stanoviska, pričom potvrdila že Medvedevov účet na Twitteri zneužili hackeri.

Exprezident je v Rusku častým terčom žartov zo strany ľudí, ktorí ho považujú za bábku prezidenta Vladimira Putina. Hackeri, použijúc zdrobneninu Putinovho krstného mena, ďalej napísali: "Dávno som to už chcel povedať. Vova! Nemáš pravdu!"

Podľa premiérovej tlačovej kancelárie sa vyšetruje technická stránka útoku; detaily zatiaľ nie sú známe, doplnila agentúra RIA Novosti. Všetky falošné informácie, ktoré na Medvedevovom účte zanechali hackeri, už boli vymazané.

Medvedev si založil účet na Twitteri v roku 2010. Funkcie predsedu ruskej vlády sa ujal 8. mája 2012 po tom, ako od roku 2008 zastával post najvyššieho predstaviteľa krajiny. Po Jeľcinovi a Putinovi bol tretím prezidentom Ruskej federácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok