Tankó v semifinále, Slovensko so štyrmi medailami

SITA
13.8.2014 18:49

Slovenskí reprezentanti v boxe sa vrátia z majstrovstiev Európskej únie v Sofii až so štyrmi medailami. Po Štefanovi Mezeiovi (do 49 kg), Michalovi Zátorskom (do 60 kg) a Matúšovi Strniskovi (do 81 kg) si zabezpečil minimálne bronzový kov aj Viliam Tankó, ktorý v stredajšom štvrťfinálovom súboji v kategórii do 52 kg zdolal skúseného domáceho pästiara, účastníka OH 2012 v Londýne Alexandra Alexandrova.

Tankó v semifinále, Slovensko so štyrmi medailami
TASR

Devätnásťročný rodák z Matúškova a člen KO Box Club Galanta Tankó (nar. 17. mája 1995) uspel vo svojom premiérovom vystúpení na týchto M-EÚ a v semifinále bude jeho súperom Francúz Elie Konki.

"Je vynikajúce mať štyroch borcov v semifinále, s istou bronzovou medailou. Ide o veľký úspech slovenského boxu. V Sofii sme vysoko hodnotení, považujú nás za výborný tím a s uznaním konštatujú, že sme výborne pripravení," uviedol pre agentúru SITA z dejiska podujatia vedúci výpravy a tréner Tibor Hlavačka. Jeho štyria zverenci v Sofii budú mať vo štvrtok voľno a v piatok absolvujú semifinálové súboje. "Určite sa neuspokojíme s tretím miestom, chalani sa pokúsia uspieť a prebojovať do sobotňajšieho finále. Verím, že sa nám podarí získať aj lesklejší kov, hoci štyri bronzy sú už teraz výborným vysvedčením pre slovenský box," dodal T. Hlavačka.

Na majstrovstvách Európskej únie v bulharskej metropole štartuje celkovo 121 boxerov z 23 krajín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok