V Santose sa zrútilo lietadlo s prezidentským kandidátom na palube

TA3 TASR
13.8.2014 18:27

Brazílsky prezidentský kandidát Eduardo Campos zahynul dnes pri leteckom nešťastí v meste Santos ležiacom na juhovýchode krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na stanicu Globo News.

V Santose sa zrútilo lietadlo s prezidentským kandidátom na palube
SITA/AP

Súkromné lietadlo typu Cessna Citation Excel stratilo kontakt s dispečermi v čase, keď sa chystalo na pristátie, uvádza sa v správe brazílskych vzdušných síl. Na televíznych záberoch bolo vidno dym stúpajúci z miesta pádu lietadla v obytnej štvrti.

Podľa polície si havária "s istotou" vyžiadala aj ďalšie obete, bližšie informácie neboli bezprostredne známe. Prítomnosť Camposa na palube lietadla potvrdil nemenovaný zdroj zo Socialistickej strany Brazílie (PSB), ktorý zároveň uviedol, že Camposova spolukandidátka na post viceprezidenta Marina Silvová sa v lietadle nenachádzala.

Eduardo
Campos (49) pôsobil ako guvernér štátu Pernambuco a minister vedy a technológií. Považoval sa za ľavicového politika s pozitívnym vzťahom k podnikaniu. Bol bývalým spojencom prezidentky Dilmy Rousseffovej, ktorá sa uchádza o druhé funkčné obdobie.

Campos
sa podľa prieskumu verejnej mienky nachádzal na treťom mieste s podporou približne desiatich percent oslovených občanov. Voľby novej hlavy štátu sú naplánované na október.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok